SMYKKER TIL HENDE

GAVMILD ER KUN ET FATTIGT ORD

Vi er enige om at vi er i december måned, ikke?

I ved, måneden hvor alle burde være glade og ekstra gavmilde. Altså det er i hvert fald hvad jeg har lært.

Og nu er det jo ikke fordi jeg ikke værdsætter gavmildhed eller ikke ejer forståelse for andre. Men jeg bliver altså lidt knotten, når man prøver at være søde og gavmilde overfor andre, og man blot bliver modtaget med mærkelige blikke.

Såsom… At oplyse en pige om at hendes tørklæde slæber på gulvet og at andre kan komme til træde på det. Pigen kiggede blot mærkeligt på mig og vendte derefter næsen om igen. Velbekomme, det var blot et lille tip, så dit tørklæde ikke blev ødelagt.

Såsom… At man holder døren for en ældre dame som er svagt gående. Damen kigger blot på mig uden at trække en mine og fortsætter med at gå.
Velbekomme, det skal du ikke tænke på. Jeg står bare her hele dagen og holder døren for alle.

Såsom.. At man bliver mødt af en meget sur mand i gågaden, som valgte at skælde alle ud på hans vej. Folk blev både forarget og kede af det. 

Såsom… At ekspedienten i butikken, knap nok havde interessen for at servicere mig og de andre kunder, men havde mere travlt med at kigge på sin mobiltelefon gemt bag kassen og nærmest blev irriteret over at vi stod flere kunder og ventede på hende. 

Såsom… At der altid skal være en slags parkeringskrig på parkeringspladserne rundt omkring. At folk kører uden at kigge sig for og andre blot snupper parkeringspladsen lige for næsen af en. 

Såsom…  At en mor taber huen til den ene af sine 2 børn. Og man så endelig får indhentet moren for at aflevere den glemte hue. Og man så blot får et snerpet blik og ikke så meget som et tak. 

Jeg ved godt at vi allesammen har tendens til at have lidt for travlt og stresse rundt er her i december måned. Men værdsæt nu tiden og ikke mindst være god ved andre. Et smil og et tak kan gøre SÅ meget og endda få en til at smile stort resten af dagen. :-)

HUSK DET! :-)

5 kommentarer

 • Marianne juhl

  SÅ GODT SKREVET !

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne juhl

  Et tak koster ingenting men betyder ALT. Der skal så lidt til …. så ja lad os alle lige komme til overfladen og nyde nærværet – kig på folk og ikke bare igennem Glædelig jul til alle – husk hjerternes fest

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kender alle de punkter og det er bare så glædes-dræbende. Et tak eller “god dag” ville som oftest være nok.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kunne ikke være mere enig! Forhåbentlig kan man selv huske på at være glad og smile til alle, selvom de nødvendig ikke smiler igen

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Du har så evig ret! Og dejlig at høre at jeg ikke er den eneste der har disse tanker! God jul til dig også søde Marianne

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMYKKER TIL HENDE