POTATO FRIES// SPRØDE FRITTER
Uha, det er lidt uartigt at dele sådan en opskrift på fritter her i januar måned, ikke??
Men hvad nu hvis jeg fortæller jer at det her er opskriften på simple fritter, som er så simpelt, at det næsten kun er sundt – er det så ikke okay? ;-)
Og ja nu er det jo ingen raket videnskab at lave pomfritter, men jeg synes nu alligevel at jeg vil dele mine tips og tricks til hvordan du laver utrolig lækre og sprøde fritter med smag!
De kan btw. redde enhver omgang søndags tømmermænd ;-)
Er man derimod til lidt sundere fritter, så kan man vælge at lave bønnefritter – se evt. min opskrift HER.
POTATO FRIES// SPRØDE FRITTER
2 personer
Du skal bruge:
- 4 store bagekartofler
- 1 spsk. olie
- 2 tsk salt
- 3 tsk paprika
- Rosmarin
Start med at skrubbe kartoflerne for skræl og jordrester. Skær derefter kartofler ud i strimler med ca. 1 cm tykkelse.
Kom fritterne i en skål og fyld den med koldt vand, så det dækker over kartoflerne. Lad fritter stå i 1 time.
Dette medfører til at stivelsen kommer ud af kartoflerne og på den måde gør dine fritter mere sprøde.
Tænd ovnen på 200 grader.
Hæld vandet fra kartoflerne og skyl dem ganske hurtigt med koldt vand. Kom bagepapir på en bageplade og fordel fritterne derpå. Hæld ganske lidt olie over fritterne og drys med salt, paprika og rosmarin. Fordel det godt rundt.
Kom fritterne i ovnen i ca. 45 min. til fritterne har fået farve og er blevet sprøde.
Spis dem evt. med almindelig aioli eller hjemmelavet chilimayo – opskrift HER.
VELBEKOMME!
Hold nu op, hvor ser det lækkert ud! Det må snart prøves!