LOOK OF THE DAY: GOT MY BLUE DRESS ON

VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER

Da vi lørdags havde besøg af nogle dejlige venner til middag, der serverede vi et koldt bord med både sushi og friske forårsruller. Der var nemlig lidt forårsfornemmelser i luften, så hvad passer bedre til højt solskin end frisk koldt mad og et køligt glas hvidvin?

Friske forårsruller også betegnet som vietnamesiske forårsruller er en super nem og ikke mindst en hyggelig spise, når man er flere mennesker samlet. Man kan enten lave dem på forhånd ligesom jeg, eller også kan man blot forberede alle ingredienserne og så kan gæsterne selv få lov til at mikse deres egen forårsrulle. På den måde kan man nyde maden længere og så er der altså noget hyggeligt over at lave maden selv :-)

Der er et hav af måder at gøre det på og der er alverdens ingredienser til foråsrullerne – men her er min måde :-)

VIETNAMESISKE FORÅRSRULLER

Du skal bruge:

  • 450 g. kylling
  • 12 stk. rispapir (kan købes ved asiatiske grønthandlere eller i udvalgte supermarkeder)
  • Grøntsager – jeg brugte gulerødder, peberfrugt, agurk og avocadoer
  • Citroner og lime for smagens skyld

Marinade til kylling:

  • 1 spsk. soya
  • 1 tsk. fiskesauce
  • Saften fra 1 lime
  • 1 fed hvidløg
  • Salt

Start med at røre ingredienserne til marinaden i en skål. Rør rundt og tilsæt tilsidst i salt. Kom kylling i en pose og hæld marinaden udover kyllingen. Sæt en knude på posen og ryst den, så marinaden fordeler sig. Sæt den i køleskabet i minimum 2 timer.

Start ovnen på 200 grader og steg kyllingen i et fad (med hele marinaden) i ovnen i 25 minutter eller til kyllingen har fået en god farve. Skær kyllingen ud i tynde skiver.

Skræl og skær alle grøntsagerne i stave. Find et fad eller en stor skål og kom koldt vand i. Dryp ganske kort rispapiret i vandet og læg det på et fad. Nu kommer det sjove, hvor du selv skal mikse dine forårsruller. Tag dine yndlingsgrøntsager og læg dem på midten af papiret – pas endelig på ikke at komme for meget i en rulle. Prøv evt. at forsøge dig med den første rulle og vurder selv hvor store ruller du vil have.

Når du valgt fyldet, så start med at folde enderne og derefter siderne stramt om fyldet. Du kan evt. skære rullerne over midt på, så man kan se fyldet i hver rulle.

Gentag derefter, indtil du har alle forårsruller klar :-)

Dyp rullerne i soya eller i denne lækre chilimayo ;-)

VELBEKOMME!!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: GOT MY BLUE DRESS ON