GLUTENFRI CHEESECAKE MED BLÅBÆR & OREO
Hvad bedre er cheesecake?
Cheesecake med knasende bund, sødme og en lille smag af sommer. Jeg er i hvert fald fan!
Og derfor fik jeg lyst til at lave denne lækre cheesecake som ovenikøbet er glutenfri. Jeg faldt over nogle glutenfri kiks og tænkte at det var en oplagt mulighed for at lave en nem glutenfri dessert og voilá så blev det glutenfri cheesecake!
Og selvfølgelig har jeg pyntet den med Oreo – noget der ligger mit hjerte (og mave) meget nært ;-)
Hvis du også selv er lidt af et madøre med Oreos, så kan jeg anbefale dig at lave denne lækre snack, som vil få dine tænder til at løbe i vand ;-)
Men indtil da, så får I denne nemme opskrift!
Jeg overvejer lidt at afprøve lidt forskellige opskrifter i løbet af sommeren og har en smagfuld jordbærtærte i tankerne. Det er jo klart oplagt nu, ikke? ;-)
GLUTENFRI CHEESECAKE MED BLÅBÆR & OREO
Ca. 6. pers.
Du skal bruge:
- 18 glutenfri digestive kiks
- 120 g smør
- 50 g flormelis
- 3 dl. fløde
- 400 g flødeost (jeg brugte den fra philadelphia)
- saft fra 1 halv citron
- 2 tsk. vanillesukker
Pynt:
- Blåbær
- Oreo kiks
Start med at smelte smørret. Kom kiksene i en pose og knus dem enten med en kødhammer eller ved at mase posen med hænderne. Rør kiks og smørret sammen og fordel det i en 18-20 cm. bageform. Kom evt. et stykke bagepapir i bunden, hvis kagen skal serveres på et fad efterfølgende. Stil bunden på køl i 1 time.
Pisk fløden, så den stadigvæk er lidt flydende. Kom flødeost, flormelis og vanillesukker og pist i 30 sek. Tilsæt citronsaften og pisk yderligere i 30 sek. Kom ostemassen ovenpå bunden og lad det stå på køl i minimum 4 timer inden den skal serveres.
Når du skal servere kagen – skyl blot blåbær og fordel dem ovenpå kagen. Knæk et par Oreos og pynt dem på kagen.
VELBEKOMME!
Vær opmærksom på de originale Oreos indeholder gluten.