LATEY

SALAT MED SØD KARTOFFEL & SOYARISTEDE KIKÆRTER

Da jeg var lille, spiste vi ofte kartofler til aftensmad. Mest af alt, fordi vi havde byens største køkkenhave, som havde alt fra nye kartofler til friske gulerødder og diverse krydderurter! Oh jo mine forældre var super gode til at vedligeholde denne køkkenhave, så det var et vidunder som barn, at kunne snacke diverse ting fa køkkenhave – altså selvfølgelig i smug ;-)

Men egentlig var jeg ikke temmelig begejstret for kartofler som barn, sidenhen har jeg fundet ud af at det er en sjældenhed at det er en yndlingsret for børn?
Men efter jeg flyttede hjemmefra for snart 10 år siden, så har jeg faktisk ikke lavet de helt store retter med kartofler. Faktisk har jeg interesseret mig mere for de andre ting man ellers kan finde i en køkkenhave, såsom salat.
Men hvad nu hvis man mixede kartofler og salat og derfor fik det bedste fra de to verdener og skabte denne yndlings salat, så tror jeg helt sikkert at børn ville elske kartoffelretten <3

Jeg er jo selv temmelig glad for sød kartoffel og vi har adskillige gange spist disse som snacks ;-) Og i salat er de bare endnu bedre!

Jeg har spist salaten som middag herhjemme og som rester til frokosten dagen efter og det fungerer fantastisk som begge dele!

SALAT MED SØD KARTOFFEL & SOYARISTEDE KIKÆRTER

Du skal bruge:

  • 500 g sød kartoffel
  • 2 spsk. olivenolie
  • 2 dåser kikærter
  • 1 håndfuld radiser
  • 1 spsk. soya
  • 150 g fetaost
  • 1 håndfuld mynte
  • 1 god håndfuld økologiske spinatblade
  • Groft salt

Skrub de søde kartofler og skær dem i grove tern. Kom kartoffelstykkerne på en beklædt bageplade og dryp med ca. 1 spsk olie og drys med groft salt. Bag kartoflerne i ovnen ved 200 grader i ca. 20 min.

Skyl kikærterne i en sigte over flere gange. Dup dem godt med tørt og rent viskestykke. Kom kikærterne på endnu en beklædt bageplade og drys med soya. Bag kikærterne i ca. 20 minutter sammen med kartoflerne.

Imens kan du forberede resten af salaten. Start med at skylle spinatbladene og kom dem i en skål. Rens og skyl radiserne og skær dem i tynde, tynde skiver.
Drys nu skiftevis med kikærter og de søde kartofler. Drys tilsidst med smuldret feta og mynteblade for at toppe salaten.

Server den straks og be amazed <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATEY