SMOOTHIE MED SPINAT, BLÅBÆR & BANAN

CHOKOLADEDRØM MED FRISKE FIGNER

Det her er måske den 2. bedste chokoladekage, jeg nogensinde har bagt. Og smagt. (Min all time favorite er denne her lækre sag) Og så er den tilmed dødnem at lave og kan røres sammen på ca. 10 minutter. Og med en bagetid på ca. 30 min. kan man således have den lækreste kage klar på bare under 1 time.

Det er vist den perfekte kage at bage her i dag, imens stormen blæser udenfor, specielt fordi kagen ikke kræver ret mange ingredienser og de fleste har man altid stående i køkken. Eller jeg har i hvert fald ;-)

Denne kage har jeg faktisk tidligere delt HER, men da jeg i sidste weekend skulle bage en dessert til aftenens middag, så valgte jeg bage denne kage igen og brugte friske figner som topping. Og det bliver den bestemt ikke mindre god af ;-)

Hav en dejlig aften og blæs nu ikke væk i stormvejret, vel? ;-)

CHOKOLADEDRØM
Ca. til 10 personer

Du skal bruge:

  • 180 g Hvedemel
  • 150 g Sukker
  • 50 g. Kakao
  • 1 tsk. Natron
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Salt
  • 1 tsk. Vanillesukker
  • 1 Æg
  • 1, 5 dl. Kaffe færdiglavet
  • 1, 5 dl .Mælk
  • 4 spsk. Olie

Frosting:

  • 4 dl. piskefløde
  • 100 g sukker
  • 45 g kakao
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 friske figner
  • Frysetørret hindbær

Start med at tænde ovnen på 175 grader.

Bland først de tørre ingredienser sammen og derefter bland de våde ingredienser. Bland nu alle ingredienserne sammen. Pisk dejen på minimum hastighed i ca. 2 min. (dejen er meget tynd)

Smør en bageform ca. 26X26 og hæld dejen i. Bag gerne kagen midt i ovnen i ca. 15-20 minutter.

Nu til frosting. Hæld fløden i en skål og tilsæt sukker, kakao og vanille. Pisk det sammen til en kraftig chokolademousse. Men sørg endelig for at frostingen ikke bliver for fast. Sæt frosting på køl indtil kagen er færdig.

Når kagen er helt afkølet pyntes den med frosting og sættes i køleskabet.i 1 time Skær fignerne i både og kom dem ovenpå frostning og drys evt. med lidt tørret hindbær. Sæt kagen i køleskabet igen indtil den skal serveres.
Kagen bliver endnu bedre, jo længere tid den står på køl. Dog maks. 4 dage :-)

Kagen er også god med bær, mørk chokolade og krymmel. Prøv dig endelig frem :-)

Velbekomme! :-)

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SMOOTHIE MED SPINAT, BLÅBÆR & BANAN