GIVEAWAY: PETITE AFFAIRE

HOKKAIDO SALAT MED KIKÆRTER OG GRØNKÅL

Nogle gange kan det være svært at finde på nogle nye og spændende opskrifter. Man kan hurtigt komme til at lave de samme retter om og om igen og inspirationen er måske tabt, i rent og skær mistet overskud.
Det var bla. en del af samtale emnet ved frokostbordet i dag på kontoret. Nemlig det at tænke lidt anderledes, lad sig inspirere og ikke mindst overskuddet til, at kunne finde på en opskrift til aftensmaden, som både skulle være sund, lækkert og knap så tidskrævende. Og det synes jeg faktisk at denne præcisere ret godt, hvis jeg selv skal sige det!
Salaten indeholder en masse proteiner og lavt kalorieindhold, og så mætter den på en tung, men god måde, uden at du føler dig overmæt.
Derudover indeholder salaten ganske få ingredienser, som både er nemme at tilberede og forholdsvis billige i supermarkederne. Desuden fungerer den super godt som en rest til frokosten dagen efter ;-)

Opskriften finder du herunder :-)

HOKKAIDO SALAT MED KIKÆRTER OG SPINAT

Du skal bruge:

  • 1 hokkaido græskar
  • 100 g frisk grønkål
  • 100 g rød spidskål
  • 200 g kikærter (jeg brugte ukogte og kogte dem efter anvisning på posen)
  • 1 rød peber
  • 2 spsk soya
  • Groft salt
  • 1 spsk olie

Start med skrubbe græskarret udvendigt og udhul den derefter for kerner indvendigt. Skær græskarret i mundrette stykker og kom det på en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med olie og groft salt. Bag græskar stykkerne ved 200 grader i ca. 45 – 50 min.

Kog kikærterne som anvist på posen ( eller køb dem på dåse og hæld væsken fra) og kom dem på endnu en bageplade beklædt med bagepapir. Drys med soya og vend dem rundt. Bag dem i ovnen ved 200 grader i ca. 30. min eller til kikærterne er sprøde.

Imens græskar og kikærterne bages i ovnen, kan du imens begynde at forberede resten af salaten.

Skær grønkål og spidskålen i grove stykker og kom det på et fad. Fjern kerner i den røde peber og skær det i små stænger og fordel ovenpå salaten.

Når kikærterne og græskarstykkerne er bagt, fordeler du dem ovenpå salaten.

Server evt. salaten med denne nemme tahin dressing:

  • 3 spsk tahin
  • 1 spsk honning
  • 4 spsk vand
  • 1 knivspids salt

Rør det hele sammen og tilsæt ekstra vand afhængig af hvor tyk du ønsker dressingen.

VELBEKOMME! <3

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIVEAWAY: PETITE AFFAIRE