AUTUMN OCTOBER

HOKKAIDO TÆRTE MED SPINAT & FETA

Jeg er vild med farver her om efteråret og den orange farve fra græskarret giver mig en varm følelse af efterår. Og eftersom jeg lovede mig selv i går at jeg ville lave en masse med græskar i denne (u)hyggelige måned, så har jeg altså startet ud med en ægte græskartærte – dog i en lidt sundere facon! Og jeg er vild med den! Faktisk er jeg temmelig vild med den orange hokkaido græskar. Og så er der jo det med græskar, at de nærmest kan holde sig ubegrænset. Den tykke og hårde skal beskytte dem. Men faktisk bliver skallen dejlig mør, når græskarret koges eller bages, så jeg fjerner den stort set aldrig. Og i denne tærte har jeg blot skyllet græskarret og blot tømt den for kerner.

Og så smager den fantastisk!

Lov mig at I prøver den ;-)

Hav en dejlig torsdag <3

Du skal bruge:

Tærtebund:

 • 175 g hvedemel
 • 120 g smør
 • 1 tsk salt
 • 3 spsk koldt vand

Tærtefyld:

 • 1 stor hokkaido græskar
 • 1 håndfuld cherrytomater
 • 300 g frossen spinat
 • 1 stort løg
 • 1 spsk balsamico
 • 3 æg
 • 2 spsk cremfraiche 18 %
 • 1 bøffelmozzarella
 • Evt. 20 g. chorizo (jeg havde en lille rest fra køleskabet, efter at have lavet denne nemme ret!

Start med at skylle hokkaido og fjern alle kernerne og skær det i små tynde skiver. Kom dem på en bageplade beklædt med bagepapir og kom ca. 1 spsk olivenolie over og drys med groft salt. Bag dem ved 200 grader i ca. 20-25 minutter.

Imens rører du alle ingredienserne sammen til tærtedejen. Og bliv ved med at ælte til dejen er fast. Rul derefter dejen ud til en rund tærtebund og kom det i en tærteform. Lun bunden i ca. 10 min. i ovnen ved 175 grader.

Skræl løget og skær det tynde både og kom på en varm pande med olie. Når løget er ved at blive brunet, tilsæt spinaten og tomaterne. Sørg for at røre rundt.

Pisk æg og cremefraiche i en skål med salt og peber, og kom det derefter i spinatblandingen. Hæld balsamico udover. Kom hele blandingen over på tærtebunden og fordel græskarstykkerne rundt. Bag tærten ved 200 grader i ca. 30-40 minutter, eller indtil tærten har sat sig.

Server med denne lækre salat eller med et godt stykke brød!

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AUTUMN OCTOBER