LOOK OF THE DAY: KNIT ME UP

SALAT MED HOKKAIDO, SPINAT & GRANATÆBLEKERNER

Efterår er ikke kun min yndlingsårstid fordi jeg er vild med vejret, farverne, garderoben og aktiviteterne, der hører årstiden til. Næ, det er også fordi jeg holder meget af de råvarer, der er i sæson nu og de næste måneder. Og hokkaido græskarret er højt på den liste. Se bare mine tidligere opskrifter på den lille fætter HER.

Denne salat er fyldig og mættende og et hit i sig selv til frokost eller som tilbehør til kød eller vildt. Vi fik den i weekenden sammen med sprød stegt and.

Opskriften nedenfor passer til 2 personer som tilbehør. (og til en gang frokost til mig dagen efter) Der er angivet ca. mål, men bland salaten efter smag og behag.

SALAT MED HOKKAIDO MED SPINAT & GRANATÆBLEKERNER

Du skal bruge:

  • 1 lille hokkaido græskar
  • 200 g spinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1 granatæble
  • 1 spsk. olie
  • 1 spsk groft salt
  • 1 tsk paprika

Rens græskaret for kerner og det i grove stykker og læg det på en bageplade beklædt med bagepapir. Hæld olien over og drys med groft salt og bag det i ovnen i ca. 30-40 min.

Hæld væsken fra kikærterne og kom dem på en pande. Kom lidt olie på og drys med paprika og hvad du ellers har af krydderier. Rist dem i ca. 15 min eller indtil de er sprøde og er begyndt at få lidt farve.

Skyl spinaten og kom det på et fad. Skær granatæblet ud og skær kernerne fri. (du finder et godt tip til det HER) Drys med kikærterne og græskar stykkerne. Kom evt. en lækker honningdressning eller en tahin dressing ovenpå og server.

Opskriften på tahin dressingen finder du lige HER .

Server salaten som den er, eller til en god kylling eller som vi gjorde, til en sprød and ;-)

VELBEKOMME!

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: KNIT ME UP