LOOK OF THE DAY: MY FIRST PREGGO DRESS

NÅR MAN ER GRAVID – MEN DIN VENINDE IKKE ER DET!

img_7958x

Siden jeg fandt ud af at jeg var gravid, så har tanken strejfet mig utallige gange!
“Hvorfor var jeg så heldig at blive gravid så hurtigt, mens andre må kæmpe flere år for at blive det?”

Misforstå mig nu ikke – jeg er LYKKELIG for at blive gravid, og at det lykkedes os på så kort tid – og helt uden hjælp vel at mærke!
Men nu hvor jeg har så mange omkring mig, som enten har haft det svært med graviditet eller måske stadigvæk kæmper om at blive det, så kan jeg alligevel ikke slippe tanken. Hvorfor var jeg så heldig?

Og det har jeg altså tænkt mig at dykke lidt ned i, i dag. For selvom jeg ville ønske at jeg kunne få barnløshed til at forsvinde fra alle, så er det altså bare en hård kamp og noget af en kamel at sluge! Jeg har tidligere skrevet et blogindlæg HER, om hvordan det føles, at blive stillet spørgsmålet fra nær og fjern om man var gravid – specielt fordi man var nået en alder, hvor næsten alle i ens vennekreds havde fået børn. Og hvilken virkning, det havde på mig selv og ikke mindst på mine veninder som jeg vidste var i fertilitets behandling.

img_7960x

Jeg fik fortalt nogle af mine nærmeste veninder, som nogle af de første, som jeg ved der er i fertilitetsbehandling, at jeg var gravid. Jeg tog en stille og rolig snak med dem alene, da jeg kun kunne forestille mig, at det må være hårdt at få sådan en stor nyhed fra en anden.
Men derimod, så er det altså svært at være veninden på den anden side!

For hvad nu hvis man har lyst til at dele en af sine største nyheder med sin veninde? Og hvad nu hvis man har lyst til at dele noget af sin lykkeligste tid med én, som ville ønske at det var hende der stod i det samme sted?
Og hvad nu hvis, man blot har lyst til at vise sin nye struttende mave frem, men at man føler at man må pakke den væk i alt for løst tøj, for ikke at genere nogen?

Jeg ved det ikke. Jeg ville ønske jeg havde svarene på det. Og det er måske én af de hårdeste prøver, jeg kan forestille mig at udsætte et venskab for.
Og jeg kan jo sagtens forestille mig hvordan det ville være at stå dér og se på andres lykke, imens man selv står med barnløshed og nærmest gruer for misundelse!
Eller kan jeg egentlig forestille mig det? For jeg har jo ikke prøvet det!
Men jeg har talt meget med mine veninder, som netop har prøvet at stå i lignende situationer. Og for det meste er nyheden blevet “godtaget” fordi begge parter har været i fertilitetsbehandling. Men hvad så med os, som ikke har været igennem hele møllen? Er der så mindre lykke og forståelse for at blive godtaget som en gravid veninde?

Og dét med at være den gravide veninde virker således til at være noget, mange af os må forholde os til. Og det er i grunden egentlig en skam, for jeg vil elske at kunne dele min graviditet og ikke mindst mit kommende barn med mine allernærmeste og ikke mindst verden omkring mig. Måske er det også derfor jeg har valgt, at gå i detaljer her på bloggen omkring min graviditet – for her føler jeg at jeg har mit lille hjørne af blog verdenen til at kunne dele, min glæde, min graviditet, helt uden at skulle gemme det væk.

Jeg er utrolig glad for at være gravid!! VIRKELIG! Og jeg ved at barnløshed er en tabu emne at tale om. Men jeg har lyst til at tage emnet op! Være åben omkring det og ikke mindst dele historier og et håb om det en dag vil lykkes!

Derfor vil jeg lave en ny føljeton her på bloggen kaldet Mødregruppen.

Jeg har spurgt nogle veninder, som har været igennem hele møllen med fertilitetsbehandling og de har været så søde at dele deres historier, deres inderste tanker, følelser og håb. Og hvilken kamp det kan være at gå igennem fertilitetsbehandling, men at nå ud på den anden side og lykkeligt!

Jeg håber at I har lyst til at læse med. Og så ønsker jeg inderligt at det vil give en bedre forståelse – kvinde til kvinde! <3

Kunne du have lyst til at dele din historie? Anonym eller ej – så kontakt mig gerne på henriettesblog@hotmail.dk og så kigger vi på det! :-)

LAD OS BRYDE TABUÉT SAMMEN <3

2 kommentarer

 • Barnløshed stinker! Har selv været igennem det og fertilitetsbehandling. 5 forsøg skulle der til inden det endelig lykkes og nu har jeg kun 3 uger til termin! <3
  Kan godt forestille mig at det også må svært at være "på den anden side" altså selv nemt blive gravid og så have veninder tæt på som kæmper.

  Jeg glæder mig til at følge med i de her "mødregruppen" indlæg! :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Åh jeg er ked af at høre, at du har været igennem hele møllen.
   Men hvor er jeg også glad for at læse at det nu endelig er lykkedes! Og hvor glæder jeg mig til at følge med når du har termin lige om lidt :-)
   Jeg ønsker dig alt held og lykke :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: MY FIRST PREGGO DRESS