BABY MONDAY: UGE 20+0 - HALVVEJS

DRENG ELLER PIGE?

img_9359x

Bluse: HER

Mange vælger at få taget en tidlig scanning i graviditeten, lige efter uge 14, for at kunne se om man venter sig en lille pige eller dreng. Egentlig plejer min nysgerrighed at drive over mig nogle gange, men denne gang har jeg (selvfølgelig efter ordre fra Hr. Skov) kunne vente helt til uge 20 scanningen med at få kønnet at vide.
Jeg er som sagt kommet i uge 20 i min graviditet og er derfor halvvejs. Og i går var vi til uge 20 scanning – også kaldet for Misdannelses scanningen, hvor vi fik et glædeligt gensyn med vores lille baby. Scanningen forløb sig super fint og jordemoderen tog sig god tid og “nørdede” rundt i scanningen, så vi fik set og forklaret det hele. Baby har det godt og det viser sig at vi venter os et sundt og rask barn – heldigvis!

Og nå ja, så blev vi spurgt om vi ville vide kønnet på vores lille baby! Og det sagde vi ja til – det er vi blevet ret enige om, af praktiske årsager. Eller også var det mig, der overtalte Hr. Skov til at det var en god ide – rent praktik ;-) Det bliver lidt sjovere at shoppe til den lille baby, når man kan gå efter andre farver end blot køns neutralt farver ;-)

Til de af jer der følger med – ved/vidste I kønnet på jeres baby? Og gjorde I jer nogle overvejelser før om I ville vide det?
Jeg tror godt at jeg kunne finde på at vælge, at ikke at vide kønnet på nr. 2 – altså hvis vi får nr. 2 barn selvfølgelig ;-)

Jeg skal nok afslører det snarest – bare rolig ;-)

 

img_9351x

10 kommentarer

 • På lørdag har jeg 3 uger til termin og vi kender ikke kønnet :D

  http://nouw.com/satinawandel

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Wow kun 3 uger!! Det er jo lige om lidt;-)
   Og spændende at I ikke kender kønnet – det gør jo bare fødslen til en endnu større overraskelse :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke stidsen

  Hej :)

  Dejligt at se at I venter jer :)

  Jeg vidste det fra 14+0 fordi jeg er for nysgerrig, er selv imorgen 20+0

  Ps. Super hyggeligt at læse din blog :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Tak og i lige måde :-)
   Ha ha ja jeg takker også Hr. Skov for at overtale mig til at vente – ellers havde jeg nok også selv været for nysgerrig allerede i uge 14 ;-)
   Ej hvor sjovt vi nærmest følger hinanden i graviditeten – så må vi have termin tæt på hinanden :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sara Kjær

  Vi var til kønsscanning i uge 14 med begge piger og jeg/vi er glade for at vi tog den beslutning… Det er en helt speciel oplevelse, fordi det jo er en privat scanning man betaler for, og dermed får man også mange flere facts med ift. En scanning på sygehuset, samtidigt med at var en tryghed at få lov til at kigge ind i hulen en ekstra gang.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Ej hvor dejligt! Jeg har også hørt fra mange at den private scanning er super speciel og anderledes ifht. den normale uge 20 scanning på sygehuset.
   Hvis det stod til mig – så havde vi nok også valgt at tjekke det allerede i uge 14 – men jeg er nu også ret glad for at vi ventede til uge 20 :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ibwn

  Ventede tålmodigt begge gange. Denne gang betalte jeg mig dog fra en kønsscanning i uge 21, for at give den store oplevelsen af at den lillebror. Alle pengene værd, hun var så grundig og fortalte meget mere end vi fik afvide til MD.
  Jeg gætter forsigtigt på at du venter en dreng 🙈

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Ej hvor lyder det spændende! Jeg beundrer virkelig din tålmodighed og synes det er så flot at man kan vente på kønnet til fødslen. Jeg ville ønske at jeg havde den egenskab ;-) Og tillykke med den lille ny <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Vi fik vores første barn i november sidste år. Og vi valgte allerede fra starten af graviditeten, at vi ikke ville kende kønnet. På en eller anden måde følte vi bare ikke behovet – man kan kontrollere og planlægge så meget, men lige det her har man ikke indflydelse på, så vi lod os bare overraske. Ind i mellem var jeg ved at brække mig over grå, hvide og beige ting til baby, men det var det hele værd at vente. Da han (det var en dreng) kom ud og blev lagt op til mig skænkede jeg ikke kønnet en tanke. Det var magisk, at nu var det lille nye menneske ankommet. Med eller uden Y-kromosom. Kønnet kunne ikke være mere ligegyldigt, og samtidigt var det en helt særlig følelser efter nogle minutter at finde ud af, hvad der havde gemt sig i min mave. Manden og jeg kunne begge godt lide overraskelsesmomentet i det, og vi havde ikke behov for at kende kønnet for bedre at kunne forholde os eller knytte os til babyen under min graviditet. Hvis vi skal have nummer to, kunne jeg godt finde på ikke at kende kønnet igen. Det var noget særligt, synes jeg.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Ej hvor lyder det helt fantastisk! Jeg elsker din historie og bliver virkelig draget af den følelse I må have følt igennem hele graviditeten og ikke mindst overraskelsen ved fødslen. Jeg ville ønske at jeg ikke var så nysgerrig og praktisk anlagt ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BABY MONDAY: UGE 20+0 - HALVVEJS