LATELY

BABY MONDAY: UGE 26+0

img_2351x

Bluse: HER// Nederdel: HER//

26 uger henne i dag. Det er slet ikke til at forstå (føler lidt at jeg gentager mig selv hver uge) og i lørdags kunne jeg faktisk “fejre” 100 dage til termin. Selvom 100 dage lyder af meget, så er det personligt for mig ret tæt på. Jeg kan stadigvæk huske hvordan jeg havde det de første 12 uger. Usikkerheden, nervøsiteten, flyvske tanker om at være gravid uden rent faktisk at kunne mærke nogen forskel. Var barnet nu sundt og rask? Fejlede jeg nogle sygdomme? Nervøsitet/skræmt over at skulle bære et barn og være nogens mor. Heldigvis er det lykkedes mig at nå så langt nu, så nervøsiteten er for længst pakket sammen og jeg har det altså godt :-)

I sidste uge var jeg til 25 ugers undersøgelse ved lægen. Jeg vidste ikke helt hvad jeg skulle forvente og det var måske meget heldigt. For på 10 min var jeg kaldt ind til lægen, målt blodtryk, symfyse mål og hørt hjertelyd og så var jeg ellers ude igen. Sidstenævnte var dog, som altid, bekræftende at høre – specielt fordi man samtidig kunne høre min lille baby sparke på livet løs. Jep, han er temmelig aktiv synes jeg ;-)
Jeg havde ikke regnet med at undersøgelsen ville være så kort, men egentlig var det jo også “bare” et “tjek” ved lægen for at opdatere vandrejournalen og sikre at jeg var okay.

img_2327x

Størrelse:

Babyen er vokset til de 31-32 cm denne uge og skulle gerne veje omkring 900-1000 gram. Tænk sig at jeg bærer rundt på 1 kg’s baby? Altså det svarer jo til en liter mælk. No wonder at jeg føler at maven føles lidt tung af og til ;-)

Babyen har faktisk udviklet sig så meget nu, at den kan åbne og blinke med øjnene. Jeg kan godt mærke at han er mere aktiv når jeg sidder ude i solen – der mosler han ligefrem rundt inde i maven – mon babyen kan lide sol og varme? Jeg er selvfølgelig forsigtig med at dække maven til i maven og ikke mindst når jeg selv sidder i den bagende sol :-)

img_2346x

Vægt:

Jeg har indenfor den seneste uge taget ca. 500 gram på. Jeg kan godt se og mærke at jeg har fået et mere fyldigt ansigt og maven selvfølgelig vokser sig større. Derudover har jeg fået små væskeophobninger hist og her, så jeg føler mig en anelse tung i øjeblikket, hvilket også kan mærkes når plukveer af og til kommer frem.
Jeg har indtil videre taget 8,5 kg – men vægten svinger meget afhængig hvor varmt vejret er, pga. væsken i kroppen. Så jeg har nok taget omkring 8-8,5 kg på :-)

 

Cravings og Helbred:

Af cravings er vi stadigvæk på is og koldskål. Faktisk har jeg fået besked af Hr. Skov at “tømme” fryseren før jeg køber flere is. Det kan jeg jo egentlig godt forstå – specielt når fryseren bugner af is og der ikke ligefrem er plads til ret meget andet ;-) ha ha.. Det har dog ikke været noget problem i sidste uge, hvor vejret var så fint :-) Endelig kom “is-vejret”.

Jeg har det godt, men jeg kan godt mærke at søvnen driller mig i øjeblikket. Derudover kan jeg mærke at jeg bliver lettere forpustet og min krop er “øm” flere steder. Jeg døjer ret meget med plukveer hvis jeg har været lige lovlig aktiv og jeg ser det som et tegn på overanstrengelse. Så jeg prøver selvfølgelig at slappe af og tage nogle pauser indimellem på dagen – men jeg kan også mærke at det er klart noget jeg skal vænne mig til. Jeg plejer at være meget aktiv og har altid flere bolde i luften. Det kræver lidt tilvænning at skulle gå ned i gear og huske at hvile mig indimellem. Men jeg prøver at tage det hele i etaper, så det ikke føles så slemt.

img_2322x

 

4 kommentarer

 • Sine (you know who)

  Den mave har da fået seriøst vokseværk! 😍 glæder mig til snart at se den igen..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Åhh tak søde! Glæder mig også til at se dig og mavsen ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Louise Blichmann

  Smuk smuk smuk gravid 😘

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY