FÅ LÆKRE SOMMERFØDDER

BABY MONDAY: UGE 30+0

img_3561x
10 uger til termin

Jeg ved at jeg gentager mig selv hver uge, når jeg gang på gang bliver overrasket over hvor lidt tid der er tilbage til termin. Men seriøst – 10 UGER? Vi begynder altså at nærme os med hastige skridt min terminsdato.

Og det kunne altså tydeligt mærkes at jeg er tæt på at være højgravid og hormonerne raser mere end normalt. For i går blev jeg noget så berørt og overrasket, da min familie og veninder overraskede mig til mit helt eget Babyshower. Sikke et chok og overvældning – jeg er i hvert fald glad for at jeg ikke gik i fødsel ha ha ;-) Jeg tænker at vi snupper hele mit babyshower og historien bag, i et andet blogindlæg, ikke mindst fordi jeg stadigvæk er helt oppe at køre over det og at det nok stadigvæk ikke er gået helt op for mig hvad der er sket :-)

Størrelse:

Vores kommende lille cykelrytter skulle gerne veje alt imellem 1400 – 1800 g i denne uge og gerne have en længde på omkring 37 cm. Da babyerne på nuværende tidspunkt vokser meget individuelt, er det svært at sige hvor hurtigt vores lille baby vokser. Dog blev han målt til at veje omkring 1200 g. i sidste uge, så jeg tænker muligvis at han er vokset til at veje 1400 g. i denne uge. Mest fordi man siger at barnet nu tager omkring de 200 g. på hver uge frem til termin.
Men 1400 g. synes jeg faktisk også at der lyder af meget – altså det er jo næsten et 1,5 kg baby jeg går rundt med inde i maven – det er slet ikke til at forstå, at han kan hoppe rundt derinde :-)

img_3592x

Vægt:

Væsken har for alvor sat en spurt ind. Jeg kan mærke at mine hænder, lår og fødder har fået en del væske. Specielt mine fødder og ankler er hævet og nogle gange kan jeg slet ikke ane mine ankler – dog er der forskel på væske fordelingen, da min venstre fod oftest er mere hævet. Mærkeligt, ikke?

Af hensyn til vægten, så er jeg nu oppe på de 12 kg og det passer nu meget godt med at al den ekstra væske jeg bærer rundt på. Samtidig tror jeg også at det gode vejr og varmen skyldes de ekstra kilo de sidste par uger. Jeg må indrømme at vægten faktisk ikke generer mig. Jeg har sat mig et mål fra starten af graviditeten om at jeg maksimum ville tage omkring 16 kg, mest fordi jeg ville ramme et rundt tal til sidst ;-) Men jeg kan godt mærke at vægten er blot et tal og om jeg ender med at tage 20 kg på i sidste ende – så skal det nok gå. Egentlig synes jeg at det er vildt hyggeligt at være lidt småtyk og at jeg med god samvittighed har en stor mave og tanken om at der gror et lille menneske inde i mig.

img_3556x

Humør og tanker:

På det seneste er jeg begyndt at drømme om vores lille baby. Det er sjovt at det begynder at komme nu, specielt fordi jeg var lidt urolig i starten, da jeg havde meget vilde drømme om at jeg festede, sprang bungy jump og faktisk bare var helt uansvarlig i min drøm. Noget der ligger mig ret fjernt skulle jeg hilse og sige ;-) Men jeg synes det er så hyggeligt at kunne begynde at drømme om vores kommende baby, om at jeg ammer, passer barnet og går ture med det. Dog kan jeg ikke se ansigtet på barnet eller fornemme det, men det føles rart at jeg pludselig kan forbinde barnet til mig.
Jeg tror måske at det er meget naturligt at man begynder at bygge rede for barnet og at tingene pludselig kommer ret tæt på og måske også realistisk. For jeg kan mærke at jeg begynder at blive utålmodig med at gøre hjemmet babyklar og begynder at skrive lister over hvad vi mangler af ting og tøj til barnet. Nok mest for at skabe et overblik og fordi jeg nok allerede døjer lidt med en ammehjerne, da jeg har til tendens til at glemme ting i øjeblikket! ;-)

Jeg skal være mor og jeg skal være til at byde mit eget barn velkommen :-)

img_3582x

Træning:

Jeg svømmer stadigvæk 2 gange i ugen og jeg er fortsat vild med det! Dog er jeg begyndt at døje med krampe i lægmusklerne. Faktisk var det lidt pinligt for mig, da jeg forleden dag var nede og svømme. Jeg svømmede alene nogle baner frem og tilbage i ca. 45 min. og da jeg var godt træt og ville op ad bassinet, så jeg mit snit til at krydse bassinet, så jeg lige fik en ekstra svømmebane ud af det. Ja ja selvom man er gravid, så kan man jo stadigvæk godt udfordre sig selv lidt ;-)

Men da jeg nærmer mig trappen til bassinet, kan jeg pludselig mærke at min ene fod begynder at gå i krampe. Jeg prøver så godt som muligt, at få strukket min fod ud, trods at jeg svømmer i den dybe ende og derfor ikke har noget at støtte mig op af. Og JA, det ser lidt komisk ud, når en gravid prøver at holde sig oven vande samtidig med at strække sin fod ud – uden at drukne ;-)
Da jeg når hen til trappen, begynder mit andet ben at krampe og da jeg prøver at få styr på krampen, begynder begge mine ben pludselig at krampe. Øhm hvad gør man så lige?? Jo man vifter den forholdsvis meget unge livredder hen til sig, samtidig med at man både er pinlig og flad af grin over hele situationen.
Livredderen var, trods sin unge alder, super sød og virkelig serviceminded og gav mig råd til at få strukket benene korrekt ud. Jeg var så taknemmelig, ikke mindst fordi jeg var sikker på at han ville grine af mig, men også fordi han bare tog hele situationen så seriøs. Og da jeg kom ud af svømmehallen, stod han også klar ved udgangen for at følge mig ud til bilen. Sødt, ikke?
Selvom jeg følte mig lidt som en tumpe og nok lignede en hval der var ved at omkomme, så føltes det ikke nær så pinligt :-)

Babykøb:

Der er ikke blevet shoppet så mange babyting indenfor den sidste uge, dog sidder jeg lige nu og kigger på det kæmpe gavebord jeg blev forkælet med til mit babyshower i går og jeg tænker at jeg vil vise dem i løbet af denne uge eller til næste uges Baby Monday. Jeg skal lige falde ned og studere alle de indtryk jeg fik i går. Det kan jeg altså leve højt på, meget længe :-)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

FÅ LÆKRE SOMMERFØDDER