LOOK OF THE DAY: BLOSSOM

RABARBER LEMONADE OPSKRIFT

img_3395x

Forleden inviterede vi min søster og hendes familie til frokost, i anledningen af, at undertegnede havde købt nyt walk-in closet – det skulle selvfølgelig fejres ;-) ha ha.. Og når man som gravid åbenbart ikke må bære på ret meget, eller for den sags skyld gå ned i knæ eller ligge på gulvet i begrænset tid – så var vi nødsaget til at hente hjælp udefra ;-)
Og da vejret jo var så fint og lunt, så jeg mit snit til, at brygge min helt egen rabarber lemonade. Jeg er STOR FAN af lemonade og jeg kan drikke det sommer som vinter – altså hele året rundt. Jeg elsker den søde og lidt bitre smag og ikke mindst den milde brus man oftest finder i lemonade.
Og der er altså noget helt specielt ved at lave sin egen lemonade drik. Og nu hvor rabarber sæsonen for alvor er skudt i gang, så købte jeg nye og friske rabarber ved den lokale.

 

img_3414x

Jeg kan huske, at min mor havde en kæmpe køkkenhave, da jeg var barn og der var ikke noget bedre, end når min mor plukkede friske rabarber ude fra haven og lavede henholdsvis rabarber syltetøj, saft, grød og kompot. Ja mulighederne er mange hvad angår rabarber og det smager jo vanvittig godt og smager nærmest af forår, hvis I spørger mig ;-) Derudover indeholder rabarber en masse C-vitamin, kalium og kalcium.

Måske man skulle prøve at lave sin egen kompot eller måske endda rabarber tærte med kold vaniljeis her i sommervarmen?

Opskriften finder du herunder :-)

img_3419x

RABARBER LEMONADE

Du skal bruge:

  • 500 g rabarber
  • 3 tsk vaniljesukker
  • 1 håndfuld mynte
  • 200 g rørsukker
  • 1 liter vand
  • Danskvand & mynteblade til at blande op med.

 

img_3544x

Rens rabarberne og skær dem i grove stykker. Kom dem i en gryde sammen med de andre ingredienser. Lad det komme op at koge. Lad det koge i ca. 10 min. og lad derefter saften køle af. Når saften er kølet, hældes den igennem en tråd i og derefter på flaske. Sæt flasken i køleskabet.

Når du skal servere: Bland saften op med danskvand, for at give det en boblende og sød effekt. Kom det i en flaske med mynteblade, citronskiver og en masse isterninger.

Rabarbersaften nydes afkølet med evt. de her lækre snacks og hvis man er til den voksne drink, er jeg sikker på at den er super lækker med gin eller rom :-)

img_3554x

 

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: BLOSSOM