LATELY

BABY MONDAY: UGE 32+0

img_4026x

Tænk sig, at imens jeg sidder her foran skærmen og nyder min iskaffe – så har jeg taget hul på den første feriedag inden barsel. Det føles uvirkelig og jeg tror endnu ikke at det er gået op for mig, at jeg rent faktisk har ferie/barsel fra nu af.
Jeg tog afsted med mit arbejde i fredags og da jeg gik med min kasse med alle mine ting i, kunne jeg mærke en underlig følelse i kroppen. En følelse af savn, men også en følelse af lettelse. Jeg har haft ret meget at se til de sidste par uger og jeg kunne mærke, at da jeg låste døren bag mig, så var jeg en anelse lettet og vemodig. Jeg elsker mit arbejde, virkelig og derfor har jeg det nok også lidt underligt over at skulle gå hjemme det næste års tid. De af jer der kender mig tæt på, ved at jeg er ret dårlig til at holde ferie eller blot tage en fridag. Jeg trives bedst med rutiner og have mål for dagen der kommer. Og nu… Ja nu har jeg pludselig alverdens tid inden babyens ankomst og det føles en anelse mærkeligt.
Heldigvis har jeg jo allerede lavet en masse to-do lister såsom at indrette børneværelse, kontor og det sidste af mit walk-in closet. Derudover er der små hængepartier her og der, som er blevet forsømt det sidste tid, som jeg glæder mig til at få afsluttet. Jeg er sikker på at jeg kommer til at nyde tiden inden babyen kommer :-)

img_4039x

Vægt:

Vægten stiger i øjeblikket i takt med at jeg har fået en del mere væske i kroppen. Mine fødder er for alvor hævet op og er blevet tunge og store. Jeg er begyndt at få problemer med at passe mine sko og ikke mindst mine forskellige sandaler. Lidt øv, nu hvor man havde shoppet lidt lækre sommersko hjem til sig selv ;-) Forleden var jeg et smut inde i byen med min søster, for at købe nye sandaler jeg kunne passe og vi gik nærmest grinende ud af hver butik, da vi blev overrasket over hvor hævede mine fødder var! Jeg er målløs!! Men jeg ved jo godt at det til dels skyldes graviditeten og til dels den høje temperatur af varme der har strandet hos os de sidste par uger. Så jeg ved heldigvis at det ikke skyldes alle de is jeg går og spiser ;-)
Vægten er steget til de 13 kg nu og jeg er ikke umiddelbart skræmt af det, da jeg jo ved at det meste af vægten skyldes væsken i kroppen. Derudover kan jeg også se at både mit ansigt, lår, ben og fødder er hævet godt op, så jeg tager det altså ganske roligt – selvom jeg føler mig ret tung for tiden ;-) ha ha..

img_4068x

Størrelse:

Det er ret vildt at tænke på at 80 % af graviditeten nu er gået. Altså under 8 uger til termin. Pyh det er altså nogle heftige facts, hvis I spørger mig, nu kommer det ret tæt på! Vores kommende lille cykelrytter skulle nu gerne veje omkring de 2 kg, dog er han blevet skønnet tidligere til at veje lidt i den lave ende, så dette er selvfølgelig kun et skøn. Dog føles dét som om at han er tungere end 2 kg i øjeblikket ;-) Han skulle gerne måle til at være omkring 40-42 cm lang på nuværende tidpunkt. Dette giver god mening, da jeg oftest kan mærke et spark tæt på ribbenene samtidig med at han sparker nedad. Så jeg kan tydeligt mærke at han er blevet “længere” :-)
Da jeg i sidste uge smuglæste før tid lidt over denne kommende uge læste jeg, at babyen nu var på størrelse med en lille vandmelon. EN VANDMELON!! Eller en stor honningmelon. Jeg kørte fluks ud for at købe en vandmelon, for at blive mere klar over hvilken størrelse jeg render rundt med indeni maven. Ikke nok med at jeg havde svært ved at løfte vandmelon ned i kurven, så var jeg ærlig talt også lidt overrasket over hvor meget sådan en vandmelon fylder! Og faktisk er det lidt sjovt at se en vandmelon sammenlignet med min mave – tankevækkende, ikke?

img_4046x

Cravings og helbred:

Her i varmen har jeg haft lidt problemer med at spise. Jeg kan mærke at jeg konstant er sulten, men jeg har ikke haft den helt store appetit, altså lige udover is selvfølgelig, som stadigvæk er min helt store craving. Jeg har under det meste af graviditeten døjet med lidt aften-kvalme, hvor jeg har haft madlede og ikke mærket den store sult. Nu er det anderledes. Jeg kan mærke at jeg er sulten når går i seng, men jeg har ikke haft appetitten til at spise noget inden jeg går i seng. Derfor er jeg begyndt at spise mange flere snacks i løbet af dagen. Nødder, saltmandler, vandmelon og frugt kan hjælpe lidt på det.
Derudover kan jeg mærke at  jeg bliver meget hurtigere “fyldt” og mæt. Jeg kan klart mærke at babyen har vokset sig større og pladsen begynder så småt at blive lidt trængt. Men jeg prøver så vidt muligt at få spist i løbet af dagen, så der både er mad til mig og den lille baby.

Træning:

Nu hvor jeg er gået på ferie/barsel, så har jeg endelig muligheden for at kunne dyrke træning lidt hyppigere. Jeg har bestemt mig for at gå til morgensvømning 2 gange i ugen. Jeg elsker den følelse af at stå tidligt op og få trænet fra morgenstunden af. Dog døjer jeg stadigvæk med kramper og tunge ben når jeg svømmer, men jeg prøver at mærke efter hvor meget jeg nu kan holde til. Men følelsen af at svømme er så fantastisk og jeg føler mig pludselig ret stærk når jeg svømmer flere baner. Det kan klart anbefales, hvad enten man er gravid eller ej.

img_4044x

Fødselsforberedelse:

Vi har nu været til vores første lektion i fødselsforberedelse. Vi vidste ærlig talt ikke hvad vi gik ind til, udover hvad venner og veninder havde fortalt os, men blot at vi nok skulle møde den kommende mødregruppe og  høre om den kommende tid som forældre.
Det var sjovt at møde andre kvinder, som har termin så tæt på mig. Det var også spændende at høre deres tanker og forventninger. Af mennesker man aldrig havde mødt, så følte man bare straks at man havde mange ting tilfælles.
Jeg glæder mig allerede til de kommende 3 gange inden fødslen, for netop at kunne dykke godt ned i fødslen. Specielt fordi jeg ikke skænker fødslen ret mange tanker – det skal nok komme, men lige nu nyder jeg blot graviditeten :-)

Babykøb:

Jeg har ikke rigtig fået købt noget nyt den seneste uge – men dog har jeg netop klikket lidt nyt hjem til babyværelset, som jeg glæder mig til at få hjem! Jeg skal nok vise det snart, når babyværelset så småt kommer på plads :-) Men indtil da, tænkte jeg at jeg ville vise jer nogle af de søde gaver vi modtog til mit babyshower – de er så fine!

img_3688x

Til babyshoweret fik vi også foræret denne fine sommerdragt! Seriøst er den ikke bare alt for sød?! Jeg er total forelsket i den lille dragt til vores lille sommerbarn :-)

img_3707x

Grå body HER// Bukser: HER//

Og se lige det her fine sæt – han bliver så fin altså! Og jeg er vild med farverne grå og blå – der har pigerne altså bare ramt plet ;-)

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY