BABY MONDAY: UGE 35+0

BABY VENDER FORKERT

Jeg beklager stilheden de sidste par dage. Men jeg må indrømme at jeg har haft brug for at sunde mig. Tænke lidt over situationen, for derefter at kunne ånde en smule lettere ud.
Som jeg fortalte i mandags i ugens Baby Monday, så skulle jeg til jordemoder i denne uge til det sædvanlige 35 ugers tjek. Alt gik fint og vi fik talt både om fødsel og mine forventninger til dette. Derefter blev baby målt og “vejet” og tilsidst hørt hjertelyd. Jeg fortalte vældig positivt om, at jeg var ret sikker på, at vores lille baby nu havde vendt sig. Altså det var i hvert fald hvad jeg selv troede på.

For sagen er den, og som overskriften så kedeligt lyder, at babyen ikke har vendt sig og derfor ligger forkert. Han har endnu ikke vendt sig med hovedet nedad, hvilket komplicerer den kommende fødsel. Jeg er derfor indkaldt til et såkaldt vendingsforsøg – et vendingsforsøg jeg hidtil ikke har frygtet, da jeg faktisk kun har hørt godt og vellykket om det. Men når man står i selve situationen og rent faktisk selv skal “udsættes” for det, så flyver mine tanker altså en ekstra runde rundt.
For vidste I at der kun er 50 % chance for, at det lykkedes at vende babyen til et vendingsforsøg? Selvom man burde se glasset som halvfyldt og ikke halvtomt, så studser jeg alligevel lidt over vores odds. Og jeg kan mærke at det går mig lidt på. Og jeg faktisk ikke er så god til at tackle “de dårlige nyheder” – i hvert fald ikke når hormonerne her i graviditeten spiller mig et puds.

Det hjælper selvfølgelig heller ikke, at Hr. Skov smutter til Frankrig i weekenden i forbindelse med et cykelløb han skal køre, og han derfor ikke er hjemme til vendingsforsøget. Jeg har selvfølgelig fuld forståelse for at han skal afsted og det har jo været planen fra starten af.
Heldigvis har jeg allieret mig med en god storesøster, som heldigvis tager med mig til forsøget. Og så må vi bare håbe på det bedste og at det i værst fald ikke ender ud i en fødsel eller i et akut kejsersnit.

Jeg prøver virkelig at være positiv og håbe på det bedste, men jeg kan godt mærke, at denne melding nok kom lidt bag på mig og efterlod mig målløs og faktisk også lidt bange. Og derfor kan jeg også mærke, at det er en god ide, at få skrevet alle de her tanker ned og dele med jer. For det kunne jo være, at der sad en anden kommende mor bag skærmen, som måske delte de samme tanker og bekymringer som jeg? Og så ville det da være rart at vide at man ikke var den eneste, ikke? Derudover har I taget så godt imod mine andre blogindlæg om min graviditet og det føles altså rart at have min egen “mødregruppe” herinde, som bakker mig op :-)

Hr. Skov og jeg har fået nogle forskellige øvelser til at løsne bækkenet, så vi forhåbentlig kan få ham vendt selv. Ellers er der også en større sandsynlighed for, at babyen vender sig til vendingsforsøget, fordi man allerede har gjort et forsøg hjemmefra. Så vi prøver i øjeblikket alt fra Rebozo øvelser, til at jeg ligger med varmepude (og JA det er varmt i denne hede) og at jeg ligger flere gange om dagen med hovedet nedad. Og Hr. Skov har virkelig taget opgaven til sig, så det er super dejligt, at det er et lille teamwork vi har gang i, i øjeblikket. Han opmuntrer vores lille baby og hepper på at han vender sig, imens vi laver øvelserne – det er faktisk ret sødt. Tænk sig, at vi allerede har en stædig baby inden han rent faktisk er kommet ud ;-)

Men til jer kære læsere – så har jeg brug for gode historier, gode tips og tricks til øvelser, for at få vendt vores baby rundt. Så hvis I kender nogle, der selv har været igennem adskillige øvelser eller som har været igennem et vendingsforsøg – så del endelig jeres historie og øvelser med mig!

ALLE RÅD TAGES IMOD MED KYSHÅND <3

13 kommentarer

 • Anne

  Jeg er i uge 35 (34+3) og har netop været til scanning her kl 8. Vores baby har heller ikke vendt sig og jeg afventer nu næste besøg hos jordemoder som er på mandag. Jeg kan jo ikke give dig gode råd men kan fortælle dig at du bestemt ikke er den eneste det går meget på. Jeg har været meget nede over det og får alle mulige mærkelige tanker. Var heller ikke klar over at vending kun lykkes i 50 % af tilfældene :/. Pøj pøj med det, jeg krydser fingre for dig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Uhh jeg håber virkelig for dig/jer at baby vender sig inden næste kontrol. Heldigvis er der jo lidt tid at gøre godt med endnu. :-)
   Men tak fordi du deler din bekymring – det er virkelig rart at vide at man ikke er den eneste der går med disse bekymringer.
   Jeg krydser fingre for jer <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mette

  Jeg har ikke prøvet vendingsforsøg men i stedet prøvet at få et kejsersnit, som var en rigtig god oplevelse. Jeg håber for dig, at det lykkedes med vendingsforsøget, da det er indtrykket at du helst vil føde selv. Men en fantastisk jordemoder sagde til mig: ‘Barnet vender ikke forkert, det vender bare ikke til en vaginal fødsel. Men det vigtigste er at du får et sundt og rask barn med hjem’. Ønsker dig held og lykke med forsøget.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Tak for din søde kommentar <3
   Ja jeg havde nok helst håbet på at jeg kunne føde selv, men jeg håber på det bedste og krydser fingre for at det ikke ender ud i et kejsersnit.
   Og sikke en fantastisk jordemoder – hendes sætning holder jeg fast i og hun har jo helt ret. Det vigtigste er jo at barnet har det godt og kommer sikkert hjem.
   TAK <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cecilie

  Måske denne video kan hjælpe: https://m.youtube.com/watch?v=FzvcNEkbf_4 <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Tak Cecilie – hvis du vidste hvor mange gange jeg har set den video de sidste par dage ;-) Den er virkelig god og et positivt tegn på, at det rent faktisk kan lykkedes! Virkelig en god video hun har lavet – hun er meget talentfuld :-)
   Og tak for tippet :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Rikke

  Jeg fik vendt min baby dreng lige før hans fødsel i marts. Det gik hurtigt og du er helt sikkert i trygge hænder. Jeg krydser for, at det lykkedes :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Malou

  Rebozo øvelserne er virkelig gode!!! Og har også læst om en anden blogger (hvor baby lå forkert) at hun stillede sig på hovedet (altså op ad væggen i en seng, eller ned fra en seng med rumpen stadig oppe i sengen, håber det giver mening) og det virkede og baby vendte sig rundt!!! 😄 ellers var min veninde igennem en såkaldt sædefødsel og det gik også super godt (men man skal være indstillet på, at det jo alligevel kan ende i ks hvis ikke det lykkes)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Jeg er sikker på at det nok skal lykkes at få den lille fis vendt, og hvis ikke, så husk på at du er i de bedste hænder. Jordemødrene vi har er yderst dygtige og er der til at guide dig igennem en evt svær beslutning om kejsersnit. Gik selv i fødsel 37+1 og fik efter 12 timers fødsel at vide at han både lå skævt i mit bækken og som stjernekigger. Det endte i akut kejsersnit og slet ikke som planlagt, men faktisk kan jeg se tilbage på hele oplevelsen med positivt sind pga. de dygtige fagfolk vi havde omkring os. Vi følte os trygge. Hvert fald vil jeg råde dig til ikke at stresse unødvendigt – det hele skal nok gå og ud kommer det lille pus jo under alle omstændigheder. Gode tanker jeres vej 😊

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Christina

  Sikke noget men det skal nok gå godt. Min søs fødte sin første ved sædefødsel, min niece blev vendt af lægerne men efter et par timer vendte den lille bandit sig op igen. ( søs tog til vending alene – mænd kommer bare i vejen der ; ) så står de bare der og ser på og kan intet gøre, hvor under fødslen har de en rolle.
  Så min søs havde indstillet sig på krjsersnit for hun orkede ikke flere vendingsforsøg – men så gik vandet før tid og hun endte på riget hvor der var en jordemoder på vagt der var specialiseret i sædefødsler. Så søs valgte at prøve at føde old School og sagde ja til at rummet blev fyldt med studerende og læger da det er en sjældenhed at ku se.
  Men klart havde der ikke været en erfaren sædefødsel jordemoder til stede så havde hun taget akut kejsersnit.
  Så min niece kom til verden med rummet fyldt af tilskuere og rumpen først.
  Jeg synes at kejsersnit bliver dæmoniseret for tiden – det vigtigste og “den gode fødsel” er jo at mor og barn kommer bedst gennem fødslen om det er den ene eller anden vej.
  Knus

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • S

  Hejsa
  Jeg var igennem et vendingsforsøg med mit første barn. Vi opdagede i uge 39 – ved et tilfælde af vækstskanning – at han lå forkert. Indtil da havde alle tænkt og mærket, at han lå med hovedet nedad.

  Der er intet at frygte i forhold til forsøget. Jeg følte mig i gode hænder og brugte min lamaze vejrtrækningen. Min mand sagde, at det så voldsomt ud. Jeg så det jo ikke selv. Lå med lukkede øjne. Man får noget muskelafspændende medicin. Det syntes jeg var det mest ubehagelige. Pludselig kunne jeg ikke styre, hvordan mine øjne blinkede.

  Det lykkedes dog ikke. To læger tog et forsøg hver og ville ikke mere, selv om jeg spurgte, om de ikke nok ville prøve en sidste gang. Jeg var meget langt henne. De anbefaler det egt. kun indtil uge 36, jeg havde meget lidt fostervand og var førstegangsgravid med (dengang) stramme mavemuskler.

  Det betyder dog ikke, at det sker for dig. Du er ikke helt så langt henne, som jeg var og måske du har meget fostervand.

  Herefter forsøgte jeg rebozo hos en prof og lavede alle de der øvelser.

  I retrospekt ville jeg ikke have taget et vendingsforsøg. Han vendte jo på sin egen helt rigtige måde. Det er jeg helt sikker på i dag. Han havde ligget sådan længe og ville måske alligevel ikke være kommet ordentligt ned i bækkenet. I Norge hvor de er længere fremme end dk, laver de fx ikke vendingsforsøg, som man ofte gør i dk. I stedet har de en rutine i sædefødsler, hvilket læger i dk ikke har erfaring med, da danske kvinder ikke vælger den metode. Der var en overliggende risiko for, at lægen ikke ville have prøvet det før og andre risici (her skal vi dog ikke glemme, at der også er det ved alm fødsler).

  Efter lang samtale med Morten Hedegaard (den royale fødselslæge, der forlod riget i protest mod besparelser) om odds, metoder, erfaring osv. (Det ovennævnte) valgte jeg kejsersnit – eller faktisk turde en modig jordemoder sige til mig, da jeg var i vildrede: ‘nu skal jeg fortælle dig, hvad den bedste oplevelse for dig, vil være’. En meget svær beslutning og en kæmpe skuffelse. I dag ved jeg, at jeg valgte rigtigt. En sædefødsel ville have været langt fra en god oplevelse/drømmen med mere personale, oplyst rum, tilkobling af apparater og risiko for AK. Så var et kejsersnit en rigtig god og nærværende oplevelse. Fødte mit barn nr 2 vaginalt og begge fødsler var lige gode oplevelser. Nu er jeg gravid med mit 3. barn og jeg ved ærlig talt ikke, hvilken metode der er bedst for mig (eller mit barn, hvis jeg tør skrive det). Og mit barn nr 1 er mindre syg end barn 2, har ingen allergier, suttede fint fra start og no problem med tilknytning.

  Jeg ved ikke, om det hjalp. Men måske er et skridt ad gangen vejen frem med vendingsforsøg først – så kan du i det mindste sige til dig selv, at I prøvede.

  Kh S

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Blogger on heels

   Tak for din søde kommentar! Jeg blev helt rørt, da jeg føler at jeg har de helt samme tanker som dig! Jeg er nok også nået til den konklusion, at hvis vendingsforsøget ikke lykkedes, så er kejsersnit vores bedste mulighed. Det er jo barnet der er vigtigst her og det vigtigste er jo at han kommer til verden på den mest fornuftige måde af hensyn til hans sikkerhed.
   Tak fordi du tog dig tid til at skrive din historie – det betyder meget <3

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er jeg godt nok ked af at høre søde. Håber forsøget kommer til at gå godt og ikke kommer til at gøre ondt på dig! <3

  http://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

BABY MONDAY: UGE 35+0