LATELY

BABY MONDAY: UGE 39+0


Kjole: HER//

Jeg synes det er ret vildt, at jeg er nået så langt! Når jeg tænker på, hvordan mine søstre og ikke mindst min mor og hvordan deres fødsler har forløbet sig, så har de faktisk allesammen født tidligere. Så da jeg nåede uge 34 var det noget af en milepæl, specielt fordi jeg nu vidste, at vores baby nu var klar og var mere eller mindre udviklet. Og da jeg så efterfølgende trådte ind i uge 37 i graviditeten, så var jeg endnu mere lettet, men faktisk også temmelig overrasket over, at være nået så langt. Jeg havde en meget blandet følelse, da jeg var i uge 37, for egentlig havde jeg nok regnet med, at jeg ville føde på dette tidspunkt – men samtidig krydsede jeg for alt i verden, at jeg ikke fødte, da det var denne uge Hr. Skov deltog i cykelløb i Frankrig. Pyh… ;-)

Størrelse:

Baby skulle eftersigende være ca. 51 m lang og veje omkring 3500 gram. Det er selvfølgelig meget individuelt og det afhænger meget af hvad jordemoderen skønner babyen til. Vi har dog indtil videre fået skønnet baby til, at være lige under gennemsnittet, så er jeg er ret spændt på, at se hvor stor eller lille vores cykelrytter er, når han kommer ud :-) Faktisk skulle han gerne være på størrelse med en stor vandmelon – og det er faktisk lige præcis sådan, at jeg føler at min mave er formet som, når jeg kigger de her billeder igennem ;-)

Vægt:

Jeg kan mærke at jeg indenfor den seneste uge har taget på – og det kan jeg af den simple grund at mine ben, fødder og hænder for alvor har fået væske. Selvom jeg egentlig har døjet med væske de sidste mange uger, så afhænger det virkelig af vejret og temperaturen. Og faktisk kommer det også an på hvilken tid på døgnet vi taler om. For jeg kan mærke at jeg er meget mere hævet om morgenen, end jeg er om aftenen. Jeg benytter mig dog af vene-pumpe øvelser, for at få væsken spredt, så det ikke kun sidder et sted ;-)
Vægten har næsten sneget sig op på de 18 kg – hvilket jeg har det helt fint med. Jeg ved de sidste par kilo er ren væske – det kan jeg mærke og se på min krop. Så mon ikke det aftager efter jeg har født? De håber jeg ;-) ha ha.
Deusden er det svært at kunne vurdere præcis hvor meget jeg har taget på indtil nu, da jeg vejer mig hver mandag morgen og det er som regel også der, hvor jeg døjer med væsken allermest, nemlig om morgenen.

Søvn og smerter:

Jeg kan godt mærke at vi nærmer os terminen. Jeg er begyndt at vågne flere gange om natten nu, hvor jeg er lysvågen. Jeg har svært ved, at falde i søvn om aftenen og vågner tidligt om morgenen. Det giver ingen mening med alle de mærkelige opvågninger – altså indtil jeg fandt ud af, at kroppen selvfølgelig forbereder sig på at babyen kommer. Og det er jo egentlig fantastisk, at kroppen kan forberede sig på det fremtidige. Dog ville en god nattesøvn gøre underværker – bare én ;-) Nogle oplever også at være generet af nattesved, som kan have stor indflydelse på søvnkvaliteten. Der findes heldigvis flere ting, man kan gøre selv for at undgå dette.
Udover søvnen, så er murren i maven og lignende menstruationssmerter begyndt at tage til. Det tvinger mig oftest til at lægge mig og få hvilet, da jeg næsten ikke kan gå eller stå når smerterne tager til. Jeg kan huske, at da jeg fik den første smerte, så var jeg bange for at det var en vé – men har sidenhen fundet ud af at det blot var almindelig smerter ;-)

Tanker om fødslen:

Nu kommer det hele pludselig ret tæt på. Og selvom man nu i flere måneder har vidst, at der venter en fødsel i allersidste ende, så bliver det hele ret virkeligt, når man nærmer sig terminen. Tanken om at han kommer til verden og jeg pludselig skal være nogens mor. Det virker helt uvirkeligt og samtidig så virkeligt – giver det mening? Jeg kan næsten ikke vente med at møde vores lille baby og ikke mindst se ham. En baby af en blanding af mig og Hr. Skov – det bliver så spændende!
I kan læse meget mere om mine tanker omkring fødslen HER. 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY