ALENE HJEMME MED BABY

NEM KARAMELISERET BLOMMEKAGE

Det slog mig den anden dag, at det er en evighed siden at jeg sidst har delt en opskrift her på bloggen. Tænk, at opskrifterne nær var gået i glemmebogen! Men der har jo været en del andet såsom graviditeten og en fødslen oveni – så jeg er vel lidt undskyldt, ikke? ;-)

Men nu hvor det er søndag og vejret er trist og efterårsagtig, så findes der altså ikke noget mere hyggeligt end at hoppe i køkkenet og bage! Eller er det bare mig, der har det sådan? :-) Uanset, så fik jeg altså lige lyst til at dele denne lækre og svampede blommekage – som jo er helt aktuelt nu hvor de er i sæson :-)

Vi er stadigvæk alene hjemme, cykelrytteren og jeg, så jeg må drømme mig til duften af hjemmebag og håber at jeg snart får muligheden for at smutte i køkkenet og bage igen :-)

God søndag <3

KARAMELISERET BLOMMEKAGE

Du skal bruge:

Dej

  • 125 g smør
  • 150 g flormelis
  • 2 store æg, delt i blommer og hvider
  • 200 g hvedemel
  • 2 tsk. bagepulver
  • lidt salt
  • 2 1/2 dl mælk
  • 1 spsk. flormelis
  • 400 g modne blommer
  • smør til formen

Sirup

  • 50 g smør
  • 125 g rørsukker
  • 1/2 dl vand

Tænd ovnen til 200 grader ved varmluft. Løsn ringen på springformen, og dæk bunden med et stykke bagepapir. Sæt ringen ned over, og luk formen til. Klip det overskydende bagepapir af. Smør formens sider med smør, og stil den til side.

Rør smør og flormelis meget blødt, og tilsæt derefter æggeblommer. Sigt hvedemel, bagepulver og salt sammen. Vend hurtigt med et piskeris, ad tre gange og skiftevis, mælk og melblandingen i smørret. Pisk æggehviderne stive med 1 spsk. flormelis. Vend forsigtigt de piskede æggehvider i dejen ad to omgange – første omgang lidt hurtigere end anden omgang – så dejen lige får lov til at optage lidt af skummet, inden du vender resten i.

Skyl, tør, og halver blommerne, og befri dem for stenene. Smelt smør i en pande, og brun det let. Tilsæt rørsukker og vand. Pisk blandingen, til sukkeret er smeltet.

Fordel halvdelen af siruppen i springformen. Læg dernæst blommerne i et pænt mønster med skærefladen nedad, og hæld resten af siruppen over. Fordel dejen i formen, og lad kagen bage i ca. 25 minutter. Eller til kagen er gyldenbrun, og gennembagt. Tag kagen ud, og lad den køle lidt af, så siruppen sætter sig lidt. Vend forsigtigt kagen ud på et fad, hvis kanter er høje nok til, at siruppen ikke løber sin vej. Spis kagen lun – gerne med en god is eller creme fraiche.
Inden servering sigtede jeg lidt flormelis på toppen af kagen, for at give lidt sødme.

Velbekomme :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

ALENE HJEMME MED BABY