AT GÅ OFFLINE

7 SÆTNINGER DU IKKE SKAL SIGE TIL EN FØRSTEGANGS MOR

Jeg har en god venindeflok, som er blevet mødre inden for det sidste 6 måneder og da vi forleden kom til at tale om den første tid som mor og tiden nu som mor, tjah så blev vi ret hurtigt enige om at livet før baby kontra nu, bare er ET STORT SKRIDT. Og de knap så charmerende input udefra, faktisk kan være lidt hårdt at stå model til. Så nu har jeg prøvet at samle nogle af de punkter, som jeg vil prøve at sende videre til jer, som skal mødes med en mor eller nybagt mor i den kommende tid. Såååå er I advaret ;-)

De gode råd vælter ind fra familie, venner og naboer i en lang strøm. Hold lidt igen med de velmenende råd, der er begrænsninger for hvor mange råd en nybagt mor kan overskue.

Det er heldigt, at du ikke skal på arbejde i morgen tidlig.

Det er hårdt arbejde at være mor. Faktisk er det et fuldtidsjob. Bare uden pauser, kollegaer og fridage. Og så kan man ikke bare ringe og melde sig syg. Meeeeen hvis man virkelig er heldig, så sover barnet til kl. 5.00 – medmindre det er for tidligt for nogen?

Jeg har hørt, at man skal gøre sådan her. Er du sikker på at du ikke gør det helt forkert? Min erfaring siger………

Det er en kæmpe stor omvæltning at blive mor. De fleste har en holdning til, hvordan man gør tingene (bedst). Men spædbørn er forskellige, og hun har brug for at gøre sig sine egne erfaringer. Og ikke mindst fejl. Men giv hende nu lige en chance og ikke mindst lade hende lære sit barn at kende.

Shit jeg er træt. Jeg kom sent hjem fra byen og fik ikke sovet særlig meget. Du ser da også lidt træt ud. Er du ved at blive syg?

Alle mødre er trætte. Meget trætte. Ufattelig meget trætte. Og man behøver ikke at minde dem om det. Mødre med spædbørn er ofte så udmattede, at de næsten vil sælge deres børn for at få en lille bitte lur.

Husk nu at sove når dit barn sover.

Og rådet sov når dit barn sover lyder meget fornuftigt, men der er også ting, man gerne vil nå, mens barnet sover fx at gå i bad, på toilettet, vaske tøj, lave mad og måske bare stirre ud i luften i 5 min og nyde stilheden og roen. Og så er der altså nogle af os, som ikke kan sove en lur på kommando midt på dagen længere, som man kunne før man fik barn.

Giver du kaffe eller frokost, for så kigger jeg lige forbi…

At forvente at en mor, eller endnu værre, en nybagt mor står klar med kaffe, nybagt kage eller sågar en frokost, er vist liiiiidt at gå over stregen. Hvis hun havde overskud og ikke mindst tid til at stå i køkkenet og lave mad, så havde hun nok gjort det til sig selv. Og så er det en god dag, for så betyder det at hun rent faktisk har fået et måltid i dag. Hvis du vil på besøg, så sørg for at spise hjemmefra eller tilbyd at tage mad med.

Jeg kan bare blive et par timer, jeg har alligevel fri.

Som nybagt mor, så har man ikke alverdens overskud til andre mennesker omkring sig. Man har overskud til sit lille nyfødte barn. DERFOR begræns dit besøg. Vi taler et besøg på max. 1 time, da du sikkert allerede er det 3. besøg i dag og moren kunne godt trænge til lidt alenetid med sit barn.

Ej hvor må det være skønt, at kunne holde et års ferie. Hvad skal du dog få tiden til at gå med? 

Øøøøh det ved jeg sørme ikke – skifte 10-20 bleer om dagen, putte, vaske tøj, blive TISSET på. Nå ja, så skal jeg også lige selv i bad, sørge for at mit barn får nok at spise (flere gange om dagen) og så skal jeg få indhentet lidt søvn, tage til alverdens tjek hos lægen, mødes med mødregruppen og sørge for at lære mit barn at kende.
Ja, jeg har nok at se til. Nyd du bare din varme kaffe i fred og dine uforstyrret timer foran din skærm, lange brusebade og tro om igen, hvis du tror jeg har et års ferie.

Har I mon nogle I kan tilføje til listen? :-)

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

AT GÅ OFFLINE