DET SKAL VI LAVE I SEPTEMBER MÅNED

8 TIPS TIL AT FLYVE MED SMÅ BØRN

Cykelrytteren fik sin første flyvetur på vores ferie i sidste uge. Og jeg må da indrømme, at jeg havde en lille snert af nervøsitet. Ikke fordi, jeg var bange for, om vi nu klarede den som forældre til et barn i et fly. Men mere om vi kom til at “larme” og irritere vores med-passagerer.
For ja, vi har nok allesammen været der – lyden af en skrigende baby, der bryder igennem hele flyet og man tænker sig – HVORFOR VÆLGER MAN AT REJSE MED EN BABY?? Og FÅ NU STYR PÅ DET BARN! Forældre der desperat tripper rundt i flyet med omtalte baby på armen i forsøg på at få ham/hende til at falde til ro. Alle forældre frygter det. Mest fordi man føler at man får alles blikke rettet mod én, når babyen eller barnet begynder at protestere og græde. Så derfor har jeg (efter opfordring fra jer søde følgere) lavet 8 tips til hvordan vi klarede flyturen med cykelrytteren. :-)

 

  • Vi havde taget 3 bøger med. En bog med fold ud-effekt, en føle/sanse bog og en bog med billeder fra Christians første år, hvor vi lærer ham alle navne på familiemedlemmerne.
  • Vi havde lånt lidt legetøj fra farmor og farfar. For Christian var det jo “nyt” legetøj, som pludselig var spændende at lege med. Legetøj med små funktioner som f.eks. et drejehjul, farver eller med spejl kombineret i et legetøj er et hit, da det ikke larmer i flyet og heller ikke fylder ret meget i kufferten ;-)
  • SNACKS! Vi havde måske taget liiiige i overkanten med i flyet på vej hjem. Men da vi skulle mellemlande på vejen hjem og flyturen i alt tog 5 timer, så ville vi være på den sikre side. Vi havde taget rosiner, kiks og lidt yoghurt med engangs skeer til.
  • SUTTEFLASKE MED VAND eller en drikkedunk med vand, hvis barnet er lidt større. Sutteflasken var genial til at få lettet trykket for ørerne. Så når vi lettede, så fik cykelrytteren sutteflasken at drikke, så det kunne udligne trykket. Og så var det også en god måde at give ham rigelig med vand på flyturen. Og du må gerne have en sutteflaske med vand i, når du skal checke ind i lufthavnen – dette er tilladt og du behøver ingen tilladelser til det.
  • PUSLETING, vi havde taget bleer med, som var pakket ind i duftposer. Det er egentlig noget jeg altid har gjort, når jeg har pakket pusletaske. Det er nemt at have med på turen og så er du klar til pusle med blot en pose/ble og vådservietter. Så er du også fri for at slæbe din store pusletaske med ind i det lille fly toilet.
  • Tag dit mest behagelig tøj på. Du skal regne med at have dit barn i armene det meste af turen og hvis barnet skal sove en lur på vejen, så er det altså rart at have noget behageligt tøj på, og som ikke er for varmt at have på ;-)
  • Hvis I skal flyve med en baby, som ikke kan gå eller kravle, så vil jeg anbefale jer, at tage en bæresele med. Den er helt genial til at gå rundt med inde i flyet, så du kan aflaste dine arme og så er det jo helt perfekt til rejsen efterfølgende :-)
  • SUTTESNOR! Jeg kom i tanke om, på vejen til lufthavnen, at jeg havde glemt at pakke en suttesnor til flyet. Men heldigvis tilbyder nogle flyselskaber en gratis suttesnor ved take-off. Og vi brugte den både på flyturen derhen, på rejsen og flyturen hjem. Den var uundværlig især på flyet, da cykelrytteren oftest bare spytter sutten ud og så er der altså lidt trængt med plads, at skulle lede efter en sut under et flysæde ;-)

 

 

 

 

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

DET SKAL VI LAVE I SEPTEMBER MÅNED