SHOPPING SATURDAY

MOMMY MONDAY: SAMMENLIGNINGS KUNST – KAN DIT BARN DIT OG DAT?

Som mor kan man ikke være andet end stolt! Stolt af sit eget lille barn og ikke mindst dens udvikling. Lad mig være ærlig, jeg har ikke forstand på hvornår barnet skulle kunne det ene eller andet i forhold til udvikling. Og for at være endnu mere ærlig – så er jeg faktisk også ret ligeglad ;-)

Men jeg kan mærke at min stolthed over min egen søn og hvad han kan, bliver lidt ødelagt, når fokus fra andre er et helt andet sted. Jeg kan ikke lide at prale og jeg er bestemt heller ikke den type, der råber højt når cykelrytteren kan det ene eller andet. Også selvom jeg er ved at revne af stolthed! Men det bunder nok også i, at jeg ikke har lyst til at fokusere på hvad han kan og hvad han burde kunne i forhold til udvikling. Jeg nyder nu mere nuét over hvad han kan og bliver fascineret over at børn bare udvikler sig og efterligner hvad vi voksne mennesker gør i vores hverdag.

Og selvom jeg prøver at være mere eller mindre ligeglad om hvornår mit barn kan det ene eller andet, så bliver jeg alligevel oftest mødt med spørgsmål fra folk, om bla. “Kan han kravle? Kan han gå? Har han sagt sit første ord? Har han sagt mor?” og så videre – You get the point ;-)

Ja han kan kravle, nej han kan ikke gå endnu. Ja han har sagt sit første ord og en masse andre ord siden. Og nej han kan ikke sige mor.

Det mærkelige er jo egentlig, at man aldrig bliver mødt med et spørgsmål såsom “Hvordan har han det? Hvordan går det med ham?” Det burde jo i bund og grund være det allervigtigste, ikke? At mit barn er sundt og trives? Men istedet for er der fokus på, hvad barnet kan og hvad barnet ikke kan. Og det sidstnævnte er desværre et temmelig stort fokus på de sædvanlige mødre, specielt førstegangs mødre.

Og det er jo tosset. Hvorfor sammenligne hvad andre børn kan? Vi får jo så tit at vide, at børn er forskellige. Men tager vi det egentlig til os, de kære ord? Tror vi på dem? Eller fokusere vi for meget på, at lære vores børn alt det, de nu ikke kan.

Jeg vil gerne indrømme, at jeg har sammenlignet cykelrytteren med andre børn. Og jeg skammer mig over det. For det ødelagde mit fokus i en kort periode. Fokuset på at nyde min cykelrytter præcis som han er, og ikke sammenligne med hvad andre børn kunne på det gældende tidspunkt. Og der valgte jeg simpelthen, at stoppe med sammenligne ham med andre. Og istedet nyde de ting mit barn nu kunne.

Vi er i gang med cykelrytterens 2. leve år og jeg synes alle ting går for stærkt. Faktisk så stærkt, at jeg har det helt fint med, at han ikke går endnu. Altså mine skuldre og arme er nok ikke enige. MEN, jeg nyder faktisk at han er min lille baby lidt endnu, som kravler rundt og har brug for min hjælp. Og samtidig frygter jeg også at jeg får en lille tornado når først han kan gå ;-)

Jeg er ikke sikker på, hvor jeg vil hen med blogindlægget, men måske det blot er et lille opråb til de kære mødre. De mødre, som sidder derude og frygter for sit barns udvikling, som spekulerer på, om ens barn nu kan følge med i udviklingen, eller som er bange for, at ens barn er såkaldt “bagud”.

Ting tager tid. Jo mindre du fokuserer på sammenligningen, jo mere slapper du af og kommer til at nyde dit barn endnu mere <3

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHOPPING SATURDAY