8 DESSERT IDEER TIL NYTÅRSAFTEN

DEN PERFEKTE NYTÅRSDESSERT – GULD GATEAU MARCEL

Du kender det sikkert. Alt er klart! Menuen er fastlagt, kransekagen er lagt på køl, borddækning og pynten spiller. Men dessert? DESSERT?
Oh oh du har glemt desserten til nytårsmenuen!!! Bare rolig – jeg har et allertiders tip til dig, og så er det oven i købet nemt! ;-)

For mig handler nytår om at hygge med søde venner, spise noget godt mad, se nytårstalen, skåle i lækre vine og champagne, spise kransekage ved nytårs skålet og så spise en lækkert dessert til slut. For mig, går jeg ligeså meget op i maden som i festlighederne ;-)

Derfor vil jeg også tippe jer om den her lækre og nemme nytårs dessert, som du simpelt og enkelt kan imponere dine nytårsgæster med! Og hey, så kan den sagtens laves dagen før, så du har masser af tid på selve dagen til pyntning, lakering af negle og makeup ;-)

Opskriften finder du naturligvis nedenunder :-)

GULD GATEAU MARCEL

Ca. 8 personer

Du skal bruge:

  • 150 g god mørk chokolade (75 %)
  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 100 g pasteuriseret æggeblommer
  • 120 g pasteuriseret æggehvider

 

Smelt chokolade og smør sammen. Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland resten af sukkeret (1/3) undervejs. Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform (Jeg brugte en 24 cm i diameter), og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min. Stil resten af moussen på køl imens. Lad den bagte bund køle af, og fordel resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer.

Server gerne kagen kold og pynt med guldstøv, revet chokolade og friske blåbær.

SKÅL OG GODT NYTÅR <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

8 DESSERT IDEER TIL NYTÅRSAFTEN