10 LÆKRE COCKTAILS TIL NYTÅRSFESTEN

OPSKRIFT: NYTÅRS KRANSEKAGE

Intet nytår uden kransekage!

I år skal nytåret IGEN fejres med kransekage. Faktisk er jeg ikke tosset med marcipan, men efter jeg lærte Hr. Skov at kende og han, det første år vi var kærester introducerede mig for kransekage, så er jeg VILD med kransekage! Og nu er det nærmest blevet en tradition og prøvesmage lidt på tårnet inden vi server det for vores gæster nytårsdag.

Og hvor ville jeg dog ønske, at jeg kunne tage æren af denne fine kransekage tårn, men det er altså Hr. Skov, som har været i køkkenet ;-) Vi regner med at gå i køkkenet i aften, hvor jeg bla. bager vores nytårs dessertkage og Hr. Skov bager kransekager og kransekage tårnet. For vi fejrer nemlig nytåret hele 2 gange på selve dagen. Vi har inviteret vores forældre til et nytårsskål kl. 12, hvor vi drikker lidt champagne og spiser kranskage. Og så spiser vi igen kransekage til nytårstalen – og gerne med et lille glas champagne igen ;-) Og tjaaaah så skal der jo også være nok kransekage til at prøvesmage og smug spise inden det går løs nytårsdag ;-)

KRANSEKAGE

Du skal bruge:

  • 500 g marcipan
  • 125 g sukker
  • 125 g flormelis
  • 1 pasteruriserede æggehvider

Glasur:

  • Flormelis
  • Æggehvider
  • Vand

Start med at rulle marcipanen ud. Tilsæt flormelis, sukker og æggehvider lidt ad gangen. Ælt godt igennem til dejen er fast og ensartet.

Rul dejen til stænger ca. 2 cm tykke som skæres i stykker på 8 cm, 12 cm, 16 cm, 20 cm .o.s.v. Husk dog at gemme en lille klump til toppen af kransekagen.

Form derefter stængerne til kranse. Sørg for at lukningen på kransen er godt lukket til, så den ikke bryder op under bagningen. Tryk derefter ganske let ovenpå kransen med et fad, så kransen bliver nemmere at bygge efter bagningen.

Bag dem i ovnen ved 225 grader C. alm. ovn i ca. 8-10 min, eller til de begynder at få lidt farve.

Lad kransene køle helt af. Stil dem evt. i køleskabet.
Imens, laver du glasuren til kransekagen. Put flormelis i en skål og kom ganske lidt æggehvider i og evt. lidt vand. Men vær forsigtig med væsken, da glasuren skal være fast og lækker. Stil skålen til side overdækket med en våd klud.

Når kransene er kølet af, kommer vi nu til det kreative talent ;-) Kom glasuren i en pose. Klip et ganske lille hul og før glasuren henover kransene.
Saml nu kransene ovenpå hinanden, inden glasuren tørrer ind, på den måde hænger kransene bedre sammen.

Stil kransen på køl og tag den ud 10 min før du skal servere den.

Pynt den evt. med stjernekaster, confetti og mere nytårspynt.

Serves med en god champagne.

GODT NYTÅR <3

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 LÆKRE COCKTAILS TIL NYTÅRSFESTEN