MOMMY MONDAY: NÅR MAN SOM FORÆLDRE BARE GIVER OP

FASTELAVNSBOLLER MED CREME

Det er vist ingen hemmelighed, at jeg er en ægte fastelavnsbolle fan! Virkelig! Og jeg elsker dem i alle afskygninger. Og det ved mine kære veninder også. I hvert fald bliver jeg i disse måneder tagget i adskillige opslag hvad angår kage og fastelavnsboller. Og jeg er da ikke for flov, til at indrømme at madbudgettet har haft det hårdt den seneste måned, med indtag og indkøb af fastelavnsboller. Men hey – man skal jo prøve dem allesammen, ikke? Ellers finder man jo aldrig ud af hvilken der er bedst ;-)

Og den bedste slags, er altså den hjemmelavede fastelavnsbolle. Og den her opskrift er altså en hjemme”brygget” slags. Og så smager de fantastiske og er så nemme at lave. Og alt for herlige til ikke at dele ;-)

Måske det skulle være et vinterferie projekt, for de af jer, der er så heldige at have ferie ;-)

Opskriften finder I herunder.

Du skal bruge:(18-20 stk)

Bolle:

  • 50 gram gær
  • 2, 5 dl sødmælk
  • 125 g smør
  • 2 æg
  • 1,5 tsk salt
  • 2 tsk sukker
  • 500 g hvedemel

Fyld:

  • 1 æg
  • 2 spsk sukker
  • 2 dl mælk
  • 1½ spsk hvedemel
  • ½ vaniljestang – kornene herfra

Pynt:

  • Flormelis
  • Vand
  • Frysetørret hindbær, krymmel
  • Evt. frugtfarve

Lun mælken så den er lillefingervarm. Rør gæret i og tilsæt derefter smeltet smør, æg, sukker og salt. Rør det rundt så det har en fin æggemasse. Melet røres i lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen. Stil dejen til hævning i 30 min. et lunt sted.

Imens dejen hæver kan du lave kagecremen. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.

Dejen slåes ud på bordet og deles op i 2 lige bunker. Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30×30 cm. Denne deles i ca 9 firkanter af 10×10 cm. Læg derefter ca. en teske fuld af fyldet i hver firkant. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en “kuvert” af bollen. Sørg for at lukke bollen godt til. Bollerne stilles med lukningen nedad på en bageplade.

Pensl bollerne med lidt mælk eller æg og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.

Når fastelavnsbollerne er kølet af, skal der glasur på. Bland flormelis og lidt vand sammen og kom det på bollerne. Pynt evt. med frysetørret hindbær eller krymmel.

Tip: Prøv med smeltet hvid eller mørk chokolade som glasur – kan varmt anbefales <3

VELBEKOMME! <3

 

 

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

MOMMY MONDAY: NÅR MAN SOM FORÆLDRE BARE GIVER OP