SHOPPING SATURDAY

MØDREGRUPPEN: FERTILITETSBEHANDLING, VÆGTTAB OG USIKKERHED

img_8209x

Da jeg ventede mig cykelrytteren, så delte jeg nogle historier fra mødre, som har kæmpet en kamp om at blive gravide. Og da jeg ikke selv havde problemer med at blive gravid, så ramte en følelse af mig, at jeg virkelig skulle være taknemmelig. Men en anden følelse ramte mig også, at jeg havde lyst til at hjælpe og give håb til de forældre, som står derude og er i gang med behandling, har mistet modet eller som har brug for at dele deres historie. Åh jeg ville ønske, at jeg kunne give en krammer til hver og én af jer.

Derfor har jeg lyst til at re-poste nogle af de historier. For de historier betyder meget for mig og ikke mindst for de kvinder, som har følt det på egen krop og valgt at dele historien med mig. Og med jer.  Jeg har lyst til at dele gode historier, håb, tanker og ikke mindst succes historier, hvor det rent faktisk lykkedes at blive gravid efter en lang kamp.

Jeg har lyst til give håb og ikke mindst bruge mit lille hjørne af blogger-netværket til at dele nogle af de sejeste kvinders historie om kampen med fertilitetsbehandling.

Læs evt. flere historier HER.

 

Hvor gammel var du, da I bestemte jer for at få børn?

Da vi tog beslutningen om at stifte en familie var jeg i slutning af de 25 og min kæreste var 24. Jeg er nu 27 og min kæreste er 26.

Hvordan var dine tanker de første måneder, efter at have smit præventionen?

Jeg havde været klar længe, faktisk over et år, før M blev klar. Så da han endelig også var klar og jeg fik taget min p-stav ud, svævede jeg på en løserrød sky, og tænkte at vi nok ville blive gravid inden for det næste halve år og jeg glædet mig så meget! Jeg gjorde mig tanker om baby navne, barnevogn og børneværelse. Jeg drømte også om hvordan vores liv snart ville være, og jeg kunne næsten ikke vente. Jeg havde faktisk ikke regnet med at det ville blive svært for os overhovedet. Mest fordi det var så nemt for min mor, da hun er blevet gravid tre gange og begge mine søstre også er blevet gravide uden problemer. Men virkeligheden så desværre anderledes ud for os.

Hvordan var dine tanker om at starte i fertilitetsbehandling og blev du gravid?

Efter vi havde prøvet et år og der stadig ikke var nogen positiv graviditets test, tog vi til vores læge og fik en anbefaling til en fertilitetsklinik. Desværre var der, som alle andre steder, lang vente tid så vi skulle vente næsten et halvt år før vi kunne få en tid. Jeg kan stadigvæk huske den dag jeg fik indkaldelsen til klinikken brød jeg fuldstændig sammen! Det gik op for mig, at der måske kunne være noget galt med mig eller med M. Den lange ventetid til behandlingen var utrolig hård, og jeg gik og kørte mig selv mere op og mere op.
Jeg var fuldstændig sikker på, at der nok var noget galt med mig og var så bange for at min store drøm om at blive mor ikke ville gå i opfyldelse.
Da vi kom op på klinikken havde vi prøvet i halvandet år uden held. Inden behandlingen havde vi begge været igennem en masse test og prøver som vi nu skulle have svar på og jeg skulle endelig scannes. Dommens tid var kommet og jeg var så bange!. Alle prøver så fine ud både hos mig og M og intet tydet på at der var noget galt. Puha hvor dejligt! Men det skulle åbenbart alligevel ikke være nemt for os at blive gravide.

Der blev lavet en plan om at jeg først skulle tabe mig 5 kilo, på grund af min BMI var en lille smule for høj. Jeg gik derfor ALL IN på vægttab og tabte mig 9 kilo på 3 måneder. Da jeg havde tabt mig, ringede jeg til klinikken og bestilte en ny tid. Jeg fik en tid en måned efter og jeg kunne mærke at jeg var meget mere afslappet på dette tidspunkt. Men 2 uger inden jeg skulle på klinikken stod jeg med en positiv graviditets test i hånden. Faktisk stod jeg med 4, jeg havde virkelig svært ved at tro på det! Men den var god nok, JEG VAR GRAVID! Og helt naturligt og uden hjælp.

img_8199x
Hvordan var dine tanker efter at du blev gravid?

Jeg havde så svært ved at tro på at det var rigtigt, og der gik længe, nok et par måneder før jeg sådan rigtig følte en glæde. Det var som om min hjerne ikke kunne følge med, for jeg havde jo tænkt at det nok først ville ske via fertilitetsbehandling. Men nu troede jeg på det. Og til første scanning (tidlig scanning uge 9) blev jeg bekræftede i at der var en lille prik i maven med hjerte blink. Jeg var så overvældet at jeg slet ikke kunne styre mine følelser. Men der gik ikke lang tid, før jeg igen blev ramt af en følelse af at det var for godt til at være sandt. Der måtte da være noget galt. Men da vi tog til nakkefold scanningen i uge 12 var alt i den skønneste orden. Vi tog derefter til en ekstra scanning i uge 14, hvor vi fandt ud af at vi venter os en sund og rask lille dreng. Nu er jeg i uge 16 og jeg kan både mærke og føle at det er rigtig nok, og nu er min tvivl heldigvis blevet overtaget af ren glæde og lykke.

Hvordan håndterede du ventetiden og hvad gjorde det ved dig som person?

Ventetiden var en hård prøve for mig personligt, men også for parforholdet. Jeg kunne mærke at det ramte mig psykisk og jeg var drænet på mit humør.  Jeg blev ofte rigtig ked af det, og havde så svært ved at styre mine følelser. Jeg var nødt til at melde mig syg eller melde pas til sociale begivenheder fordi jeg simpelhen gik i en boble af sorg og usikkerhed. Min store drøm har altid været at blive mor og jeg kunne slet ikke håndtere tanken om at det ikke skulle lykkedes. Jeg føler ikke at jeg har været mig selv de sidste 2 år, men den dag jeg fandt ud at jeg var gravid, blev jeg pludselig mig selv igen. Måske bare en stærkere udgave.

Min historie er delt, fordi jeg gerne vil dele min gode historie om fertilitetsbehandling og forhåbentlig kan give jer andre håb. Lad os bryde tabuét sammen og få åbnet op for snakken om fertilitetsbehandling.

Har du lyst til at dele din historie? Så kontakt mig gerne på henriettesblog@hotmail.dk – alle henvendelser behandles som anonymt og jeg forbeholder mig tavshedspligt. 

img_7960x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

SHOPPING SATURDAY