QUINOA SALAT MED BLOMKÅL OG BROCCOLI
Vi er rigtig gået i januar mode herhjemme – hvilket passer ret så godt til et af mine nytårsfortsæt ;-)
Men egentlig handler det ligeså meget om at være på den praktiske side, hvad angår madlavning. For jeg synes faktisk at jeg er kommet godt ind i en god rytme med at få lavet mad til flere dage og på den måde spare tid i hverdagen.
Og denne salat er netop en af de salater, som jeg gerne vil lave en stor portion af, så jeg har til flere dage og gerne til min frokost på arbejdet ;-)
Vi har bla. spist salaten til de her lækre tundeller – de komplimentere hinanden ganske fint til et mættende måltid.
Du skal bruge:
- 200 g quinoa
- 0,5 blomkål
- 1 broccoli
- 1 granatæble
- 1 spsk. honning
- 1 spsk olie
- 1 spsk hvidvins eddike
- 1 tsk dijonsennep
- Salt og peber
Kog quinoa som anvist på pakken. Skyl broccoli og blomkål. Skær dem i små buketter og derefter i tynde skiver. Kom dem i en skål og skold dem med varmt vand. Lad dem stå i ca. 3 min. Hæld vandet fra og skyl dem koldt vand.
Pil granatæblet. (se hvordan HER)
Kom quinoa i en stor skål. Lad den køle af. Imens laver du dressingen.
Kom honning, olie, eddike og dijonsennep i en lille skål. Rør godt rundt. Smag evt. til med salt og peber. Kom broccoli, blomkål og quinoa i en skål og bland det godt igennem. Drys med granatæblekerner og hæld dressingen over.
Prøv evt. salaten med pinjekerner eller mozzarella, blot et tip :-)
VELBEKOMME!
Nøj, hvor tager du gode billeder!