INTERVIEW + EN GOD NYHED

OVNBAGT AVOCADO + NEM BROCCOLISALAT

Det er vist på tide med en ny opskrift på bloggen. Og denne lækre ret er ganske velegnet, hvis man ønsker en glutenfri og/eller en sund aftensmad eller frokost. Retten kræver under 20 min. forberedelse, så den er super til de lidt travle hverdags aftener. Så denne opskrift er noteret under de travle hverdags opskrifter ;-)

Men egentlig kan jeg ikke tage æren af denne lækre ret, da det er Hr. Skov som kreerede i køkkenet. Retten består af ovnbagte avocadoer med kyllingfars, mozzarella og lækker serranoskinke viklet omkring. Denne dag spiste vi avocado-bøffen til en nem broccolisalat, men egentlig kan man bruge en hvilken som helst salat til :-)

Opskriften finder du herunder.

OVNBAGT AVOCADO MED NEM BROCCOLISALAT

2 pers.

Du skal bruge:

 • 2 modne avocadoer
 • 400 g kyllingefars
 • 1 bøfmozzarella
 • 1 hvidløg
 • Olie
 • Salt og peber
Broccolisalat:
 • 1 Broccoli
 • 150 g bacon
 • 1 stk. rødløg
 • 50 g solsikkekerner
 • 100 g tranebær
 • 1 dl mayonaise
 • 2 dl cremefraise 18%
 • 1 tsk honning
 • 2 tsk hvidvinseddike
 • En smule salt, lidt mere peber

Start med “skrælle” avocadoen og skær stenen ud. Du står nu med to halve avocadoer. Skær mozzarella i skiver og læg med i “hullet” i avocadoen. Hak hvidløg og evt. lidt purløg og kom det ovenpå mozzarella. Luk avocadoen igen.
Rør ganske let rundt i kyllingefarsen og kom det godt rundt om avocadoen, så den er helt dækket til. Vikl skinken rundt om farsen, så det meste af kyllingefarsen er dækket til og kom det i et fad. Bag avocadoerne i ovnen ved 200 grader i ca. 30-35 minutter, afhængig af hvor sprød skinken er blevet.

Nu til broccolisalaten. Skær broccolien i små mundrette buketter og læg dem i en skål. Kog ca. 1 liter vand og hæld det over buketterne, lad dem stå et par minutter, hæld vandet fra og skyl dem i koldt vand.
Skær bacon i tern og steg det sprødt på en pande, læg det derefter på en tallerken med et par stykker køkkenrulle på for at opsuge overskydende fedt. Rist solsikkekernerne gyldne på en pande og lad dem køle af. Hak rødløget fint. Bland alle ingredienserne til dressingen i en skål, smag den til med honning, om den skal være mere sød. Tilsæt broccoli, bacon, rødløg, solsikkekerner og tranebær og rør salaten godt sammen.

Når avocadoerne er sprøde, tages de ud i ovnen og serveres sammen med broccolisalaten.

VELBEKOMME! <3

7 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

INTERVIEW + EN GOD NYHED