10 JULEGAVE IDEER TIL HAM

LUCIABOLLER OPSKRIFT

Jeg er et lille barn hvad angår traditioner. Jeg elsker at bevare og ikke mindst at skabe nye traditioner. Og der er ingen undtagelse her i julemåneden.

Da jeg for et par år siden var på besøg i Sverige, så gik det op for mig hvor mange gode (og lækre) traditioner de har. Og heldigvis er mange af dem spiselige traditioner – det er jo lige mig ;-) haha..

Og derfor vil jeg lige re-poste en af mine yndlings svenske traditioner. Nemlig at bage de blødeste luciaboller, som viste sig at være en nem omgang. Vi skriver jo Lucia-dag I MORGEN! Så jeg håber at I kan nå at forberede og bage, så I måske kan forkæle jeres venner, søde kollegaer eller måske hygge med smagfulde luciaboller til fredags aftenskaffen :-)

Dog, håber jeg at jeg kan opsnuse nogle luciaboller ved den lokale bager eller omegn i år, da jeg jo nærmest har cykelrytteren på armen i disse dage. Ja han går så småt selv, meeeen jeg tror vi er gået ind i endnu en tryghedsfase, så han søger rætti meget sin mor lige nu ;-)
Dog glæder jeg mig til at se Lucia optoget sammen med min lille cykelrytter <3

Opskriften finder du herunder.

LUCIABOLLER//LUSSEKATTE
Ca. 15 stk

Det skal du bruge:

  • 110 g smør
  • 40 g gær
  • 4 dl mælk
  • 0,5 g safran
  • 1,5 tsk salt
  • 4 spsk sukker
  • 2 æg
  • 1 æg til pensling
  • 850 g mel
  • Rosiner til pynt

Smelt smør i en gryde og tilsæt mælk. Blandingen skal være lillefingervarm. Kom det i en stor skål. Smuldr gæret ud i blandingen og tilsæt safran. (knus det gerne lidt med fingrene) Tilsæt æg, sukker og salt. Rør halvdelen af melet i og tilsæt resten lidt efter lidt. Sørg for at røre godt rundt. Vær forsigtig med melet, da dejen ikke må blive for tør. Ælt godt og grundigt sammen til dejen er lind. Den må dog gerne være lidt klistret. Kom dejen tilbage i skålen og lad den hæve i 1 time med tildækket viskestykke. Stil skålen et lunt sted.
Slå dejen ned og del i 15 stk. Rul dejen ud til fingertykke pølser (ca. 15-20 cm) og form dem evt til omvendte S?er eller 2 S’er på kryds. Pensl luciabollerne med pisket æg og pynt med rosiner ved oprulningen.

Forvarm ovnen til 225 grader og bag luciabollerne i ca. 10 minutter, eller indtil de er gyldne og gennembagte.

Spis dem evt. som de er eller lun dem med koldt smør. Mmmm..

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

10 JULEGAVE IDEER TIL HAM