GUIDE: Sådan pakker du din kuffert

RECIPE: Lækkert og groft glutenfri rugbrød

IMG_7202X

Efter at have levet 2 gode måneder med glutenfri og laktosefri kost, så må jeg indrømme at jeg har haft et par undtagelser. Specielt når jeg har været ude at spise eller hvis jeg er kørt lidt træt i salat og omelet. Specielt for det hele jo bare er nogle dårlige vaner, der skal ændres og det hele tager lidt tilvænning. I starten føltes det som en stor udvikling og jeg kunne tydeligvis mærke forskel. Men efterhånden føler jeg ikke den helt store virkning eller ændring. Selvfølgelig kan jeg mærke at energien er blevet bedre og at mine ben ikke hævede døgnet rundt. Men samtidig kan jeg stadigvæk få smerter og søvnbesvær, selvom jeg prøver at holde mig til den rette kost. Så jeg går lidt og leger med tanken om at prøve mig frem med forskellige opskrifter og “teste” min krop og mine ben, om hvad jeg kan tåle at spise. På den måde kan jeg vurderer om kosten/diæten virkelig gøre underværker for mit helbred og mine ben eller om jeg bare haft en heldig periode.

Forleden lavede jeg en frisk tomatsalsa med bund af glutenfri rugbrød. I var et par nysgerrige læsere, der ønskede opskriften på brødet. Selv er jeg ret vild med rugbrødet, specielt fordi det er groft og svampede + så er holdbarheden virkelig i top.
Opskriften er super nem og tager ikke lang tid at lave, altså udover bagetiden i ovnen – så ALLE kan bage et nemt og lækkert rugbrød, lige til madpakken eller en frokost i sommerferien.

TIP: Rugbrødet kan også bruges som en snack til aftensmaden, fremfor flutes eller foccacia. Rist rugbrødet et par minutter og tilsæt tomatsalsa.

IMG_7199XX

Du skal bruge:

 • 600 g blandede frø, nødder og kerner (originalopskriften siger 100 g af hver: solsikkefrø, hørfrø, sesamfrø, valnødder, mandler og græskarkerner, men man kan fx også bruge hasselnødder eller kogte kidneybønner)
 • 5 æg
 • Ca. 1 dl olivenolie (Solsikke- eller raspolie kan også bruges)
 • 2 tsk. salt

 

Bland frø, nødder og kerner sammen i en stor skål. Undgå at hakke dem. Brødet kan bedre hænge sammen, hvis det er hele kerner/nødder/frø.
Slå æggene ud i en mindre skål og pisk dem let sammen med olivenolie el. solsikkeolie og salt.
Hæld æggemassen over kerneblandingen og bland det hele godt sammen.
Hæld dejen i en lille franskbrødsform, der er foret med bagepapir og bag brødet ved 160 grader (ikke varmluft) i en time. Lad brødet afkøle på en rist.

Velbekomme!

 

IMG_7147X

18 kommentarer

 • Marie

  Det lyder super lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det lyder super lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mums, den må jeg prøve. Skal der virkelig ikke mere i end æg og kerner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mums, den må jeg prøve. Skal der virkelig ikke mere i end æg og kerner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  yay! Endelig en opskrift der rent faktisk er beregnet til os med alm. ovn. Den vil jeg glæde mig til at bage :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  yay! Endelig en opskrift der rent faktisk er beregnet til os med alm. ovn. Den vil jeg glæde mig til at bage :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Mums! Den er jo både sund og grov.
  Tak for tippet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Mums! Den er jo både sund og grov.
  Tak for tippet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marie

  Det lyder super lækkert!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anne

  Mums, den må jeg prøve. Skal der virkelig ikke mere i end æg og kerner?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Den er også lækker. Og nej den er ret simpel og behøver kun få ingredienser ;-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Cathrine

  yay! Endelig en opskrift der rent faktisk er beregnet til os med alm. ovn. Den vil jeg glæde mig til at bage :-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Mums! Den er jo både sund og grov.
  Tak for tippet :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Tak <3

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Den er også lækker. Og nej den er ret simpel og behøver kun få ingredienser ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Bloggeronheels

  Den er også lækker. Og nej den er ret simpel og behøver kun få ingredienser ;-)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GUIDE: Sådan pakker du din kuffert