IMENS JEG VENTER MIG!

SUND RØDBEDE SUPPE

Efterårsferie er i lig med suppe – ikke sandt? Eller er det kun hjemme hos os?
Anyways, så er vi ret begejstret for rødbede herhjemme. I alle afskygninger simpel vis. Alt lige fra juice til supper. Og forleden kastede jeg mig ud i en rødbede suppe.
Jeg søgte lidt rundt på nettet og der findes et hav af varianter, så jeg har faktisk håndplukket lidt af forskellige opskrifter og har derfor sammensat min egen opskrift. Og jeg er ellevild!Faktisk er suppe en god ide, hvis man ønsker en masse vitaminer lyn hurtigt.

Vidste I f.eks at rødbede er sundt på grund af det høje fiberindhold, de mange forskellige vitaminer og mineraler samt jern i letoptagelig form og at det kan forberede dit immunforsvar? Så mærker man en lille forkølelse på vej eller blot vil forbygge, så lav en nem omgang rødbedesuppe ;-)

Opskriften finder I herunder :-)

RØDEBEDESUPPE TIL 4 PERSONER

Du skal bruge:

  • 650 g rødbeder, skrællet og skåret i rustikke små stykker
  • 2 porrer.
  • 2 store kartofler
  • 1 løg
  • 4 fed hvidløg
  • 3-5 spsk hvidvinseddike (afhængig af smag)
  • 1 lille rød chili
  • 1,5 liter grøntsagsbouillon

Start med at skrælle rødbeder og kartofler. (brug gerne en handske) Skær dem i rustikke små stykker. Derefter skær porrer i ringe. Hak løgene og chilien fint. Kom alle grøntsagerne i en stor gryde og svits det igennem i 5 minutter. Kom 1 spsk. eddike i og lad det koge helt væk. Hæld vandet over og lad det koge indtil rødbederne er helt møre. (Stik en gaffel i dem og når de falder af gaflen er de møre) Dette kan tage lidt tid afhængig af størrelsen på rødbederne.

Tag det af blusset og kom det hele i en blender eller blot bruge en stavblender i selve gryden. Når suppen har en ensartet konsistens stiller du gryden på blusset igen, dog ved svag varme. Husk at røre rundt hele tiden, da suppen her godt kan brænde lidt på. Smag suppen til med salt, peber og eddike. Suppen kan godt være en anelse sød og mangler derfor eddike. Men smag efter, hvad du bedst kan lide :-)

Server suppen med et godt stykke flute og pynt suppen med græsk yoghurt og purløg.

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

IMENS JEG VENTER MIG!