Sunde banan muffins
Jeg har en svaghed for muffins. De er så perfekte små og kan bruges som en lille eftermiddagssnack eller til dessert. De her “sunde” bananmuffins kan jeg varmt anbefale, hvis man har en trang til lidt sødt, men på den sunde måde.
Denne opskrift er bla. lavet på havregryn, mel og yoghurt, for at få en mere mættende fornemmelse og så er de altså lækre svampede. De smager syndigt, men på den fedtfattige måde. Man kan evt. også tilsætte 1 æble i grove tern, for at få en mere blød konsistens. :-)
Opskriften finder du under billedet herunder :-)
12 stk
Du skal bruge:
-
3 modne bananer, moset
-
2 tsk sukker
-
2 tsk kanel
-
2 tsk kardemomme
-
2 tsk bagepulver
-
150 g havregryn (her er brugt grovvalsede)
-
3 dl hvedemel
-
1 dl mælk
-
1,5 dl yoghurt 0,5%
-
evt. 1/2 dl vand
-
40 g mørk chokolade 70%, hakket
Bland alle de tørre ingredienser sammen. Tilsæt bananmos, mælk og yoghurt og pisk det godt sammen. Afhængig af konsistens kan der evt. tilsættes en smule vand. Det hakkede chokolade vendes i tilsidst og dejen hældes op i muffinsforme. Bages ved 180 grader i ca. 15-20 min.
De lyder lækre og sunde :)