Mondays

RECIPE: WAFFLES

IMG_0942XAX
IMG_0948x

Sunde vafler? Jo, den er god nok. Og det er et stort hit herhjemme! Faktisk har jeg også tidligere blogget om vafler og denne opskrift på bananvafler var også et hit hos jer. Siden har jeg prøvet at lede efter en vaffelopskrift, som var lidt mere neutral i smagen og gav mig en mere sprød vaffel.
Twinfood bloggen hjalp mig heldigvis på rette vej. For de har formået at bygge en opskrift, der både er simpel, men samtidig er super lækker og sprød. Vaflen er ovenikøbet en sundere en af slagsen og derfor er den også en smule mere grov end den sædvanlige dessert vaffel. Vaflen er derfor også gluten og laktosefri. Så nu er tippet givet videre til jer. :-)

Jeg må indrømme at jeg ofte bliver lidt lækkersulten og specielt i weekenderne. Derfor er jeg blevet helt vild med denne opskrift, som jeg kunne spise morgen, middag og aften. Det eneste man behøver er bare lidt forskelligt toppings.
F.eks kunne man spise vaflen til morgenmad med bær og skyr. Til frokost ville jeg nok vælge en let salat ovenpå vaflen. Og til aften vil jeg enten bruge vaflen til en sød aftensmad eller til en grov dessert! Mulighederne er mange, som I nok kan se ;-)

Egentlig smager vaflen også ret lækkert med enten peanutbutter eller lidt nutella, skulle jeg hilse og sige!! ;-) (Men så går sundheden nok lidt af den)

 

IMG_0995x

 

Rugvafler nok til 3 styks

Du skal bruge:

  • 1 økologisk æg
  • 1 dl rugmel
  • 1 dl laktosefri mælk
  • Lidt salt
  • 1 sk bagepulver
  • Lidt fedtstof – jeg har undladt at bruge fedtstof, da jeg ønsker en mere sprød vaffel.

 

Tænd vaffeljernet. Imens blander du alle ingredienserne indtil de har en ensartet masse. Kom 1/3 af dejen på vaffeljernet og steg dem til de er gyldenbrune og sprøde. Fortsæt til du har brugt al dejen.

Server dem varme med bla. skyr, bær, peanutbutter, is eller en lækker salat.

Velbekomme!

IMG_1000x

IMG_1007x

   

24 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

:lion: 
:grinning: 
:grin: 
:joy: 
:smiley: 
:smile: 
:sweat_smile: 
more...
 
 

Næste indlæg

Mondays