Elsk hjertet

RECIPE: Det skønneste hyldeblomst saft

IMG_5220XX

Uhh hvor har jeg egentlig glædet mig til weekend. Ikke fordi min uge ikke har været god nok, men simpel af den grund at jeg trænger til at holde fri ;-) Eller det synes jeg i hvert fald selv ;-)
Men det er nu også rart at glæde sig til weekenden, når man nu alligevel har nogle gode planer i sigte! Den skal bla. bruges lidt huslig rengøring herhjemme (ahem…) fødselsdagsfejring for min veninde, min første løbetur efter løbet i lørdags, besøge min lillesøster som er flyttet tættere på mig og så har jeg vist en sushi datenight som jeg er lidt spændt på.

Men nok om mig og mine planer. For det indlægget jo egentlig skal handle om er jo fredagsdrik! Denne fredag har jeg valgt en lidt mere sød og alkoholfri venlig drik. Nemlig hyldeblomstsaft! Hvilket jeg finder total undervurderet, især når det er hjemmelavet af den sødeste mor!!

Da jeg i sommerferien besøgte min familie i sommerhus, så havde min mor lavet hjemmelavet hyldeblomstsaft. Jeg er så begejstret at jeg synes det fortjener sit helt eget blogindlæg ;-) Det er nu noget så hyggeligt at lave det selv og det er en af de mange ting jeg elsker ved min mor. Hun elskr at lave tingene fra bunden og derfor bager hun også ofte og laver hjemmelavet marmelade fra egen køkkenhave og nu også hyldeblomstsaft!

Må I få en rar weekend <3

Opskriften finder I herunder.

IMG_5231X

Du skal bruge:

  • 40-50 stk hyldeblomst kroner
  • 3 spsk. citronsyre
  • Saft fra 3 citroner
  • 1 ½ kg sukker
  • 2 liter kogende vand

 

Kom de hvide blomster i en skol. Hæld citronsyre over. Tilsæt citronsaft og rør rundt.
Tilsidst tilsætter det kogende vand. Stil saften i køleskabet (holdbarhed 1 uge)
Det kan dog anbefales at fryse saften ned i poser eller bøtter.

Skål ;-)

IMG_5241X

12 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Elsk hjertet