CLASSIC PETITE + RABATKODE

Ristet serrano-salat med grillet fersken og squash

Forleden inviterede jeg min søster og mutti på middag herhjemme i privaten. Og da solen skinnede højt og temperaturen var lun, så valgte jeg at lave en sprød salat alá grillet salat med tilbehør.

Faktisk har denne lækre salat inspirerede mig til at lave denne salat og selvom de minder meget om hinanden, så synes jeg nu alligevel at jeg vil dele denne opskrift med jer – specielt fordi jeg denne gang har tilsat lidt ekstra lækre ingredienser. F.eks har jeg tilføjet fersken, som giver salaten noget sødme til den ellers lidt sur/søde dressing. Det fungerer super godt og giver salaten en fin smag af sommer.

Jeg skal i hvert fald lave denne salat igen snarest muligt, enten som en nem hverdags middag eller til en grillaften med dejlige venner.

RISTET SERRANO SALAT MED GRILLET FERSKEN OG SQUASH

Ca. 4 pers.

Du skal bruge:

  • En stor hovedsalat
  • 50 gram pinjekerner
  • 1 squash
  • 2-3 fersken
  • 125 gram bøffelmozzarella
  • 8 skiver serranoskinke
  • 1 lille løg
  • Kerner fra 1 granatæble
  • 4 radiser
  • Majskolber

Balsamico-dressing

  • 2 spsk. olivenolie
  • 1 spsk.balsamicoeddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 spsk. honning
  • Salt og peber efter smag

Skyl salaten og kom det i en slynge. Del løget i halve og skær det i tynde skiver. Flæk granatæblet og pil kernerne ud og kom det i en skål sammen med salaten. Rist pinjekernerne på en tør, varm pande, og stil til side. Skær radiserne i skiver og kom det i skålen.

Skær squashen i skiver på ca. 1 cm og skær fersken i små både.. Pensl begge dele let med olivenolie og kværn en smule salt og peber over. Grill squash og fersken i 5 minutter på hver side.

Ryst alle ingrediernser til dressing sammen, og vend den i skålen med de resterende ingredienser. Fordel salaten på et salatfad, og top med grillet squash og fersken, bøffelmozarella i skiver, granatæble, radiser og små roser af serranoskinke og pinjekerner.

Velbekomme!

Til majskolberne har jeg et super nemt trick.

Hvis man ikke har tiden til at koge majskolberne, så putter jeg dem ofte i ovnen og lader dem passe sig selv imens jeg gør salaten klar.

Rens majskolberne for blade og strenge. Evt, halvér dem efterfølgende – dette gør det lidt nemmere at spise dem senere ;-)

Pak majskolberne ind i staniol og varm dem i ovnen i ca. 30 min ved 200 grader.

Server dem lune og med koldt smør.

VELBEKOMME!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

CLASSIC PETITE + RABATKODE