LATELY

VEGANSK KARTOFFELSALAT MED ASPARGES OG SENNEPSDRESSING

Hvis der er noget der minder mig om sommer, så må det være kartoffelsalat! Det hører ligesom til, når man griller eller holder picnic i parken. Og derfor skal der naturligvis også en opskrift på kartoffelsalat her på bloggen, så I kan nyde den hele sommeren. For denne opskrift er ikke blot super smagfuld, så er den ovenikøbet også sund – og så skiller den sig en anelse ud fra den traditionelle kartoffelsalat. Og som altid, så kan jeg jo godt lide at finde opskrifter der giver den traditionelle opskrift et lille twist ;-)

Opskriften er fra Johanne Mosgaards nye kogebog Vegansk, som byder på en masse lækre vegansk opskrifter lige fra sund morgenmad til lækre desserter. Jeg tror i hvert fald lige at jeg skal snuse lidt mere i den bog efter flere lækre opskrifter ;-)

VEGEANSK KARTOFFELSALAT

Tilbehør til 4 personer

Du skal bruge:

 • 1 kg nye kartofler
 • 0,5 tsk havsalt
 • 1 spsk olivenolie
 • evt. 1 frisk chili
 • 40 g pinjekerner
 • 1 bundt grønne asparges
 • 50 g blandet frisk salat

Dressing:

 • 1 spsk sirup
 • 3 spsk koldpresset olivenolie
 • 3 spsk hvid balsamico-eddike
 • saft fra en halv citron
 • 2 tsk grov sennep
 • Havsalt og friskkværnet peber

Start med at piske sirup, olivenolie, balsamico-eddike, citronsaft og grov sennep godt sammen i en lille skål. Smag til med salt, peber og evt. ekstra sirup. Lad det stå på køl imens du forbereder kartoffelsalaten.

 

Skrub de nye kartofler let og kog dem i letsaltet vand i ca. 7 minutter. Sluk for varmen og lad dem stå og trække på blusset med låg på i ca. 5 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne.

Varm en pande op med olie. Hak chili helt fint og svits det i olien. Hvis du ikke er til stærk mad kan du erstatte chili med hvidløg. Steg herefter e kogte kartofler på panden til de er brune på alle sider. Knæk enderne af aspargesene og skær dem i mindre stykker og tilsæt dem sammen med kartoflerne. Tag kartofler og asparges af panden. Rist pinjekernerne, yderligere olie er ikke nødvendigt.
Anret salaten med de stegte kartofler, asparges samt ristede pinjekerner i en skål. Server salaten med sennepsdressing. Hæl halvdelen af dressingen ud over salaten og server resten ved siden af. server kartoffelsalaten som tilbehør til sommerens grillmad.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY