RECIPE: Gateau Marcel

RECIPE: Gateau Marcel

 

IMG_1037XAX

IMG_0927X

Jeg har altid sukket over denne her kage. Faktisk har den været et fast tilbehør til min iskaffe på min yndlingscafe. Den er cremet, lækker og smager syndigt! Og så er den ovenikøbet glutenfri – så der er endelig også noget lækkert og sødt i den kategori.

Jeg lavede den for et par uger siden, da jeg fik min Pige-loge på besøg til middag og vin. Den blev heldigvis vel modtaget, så jeg tænkte at jeg også ville dele opskriften med jer :-)
Den er både nem at lave og så er det også den slags kage man altid lige hurtig kan bikse sammen. Sådan nogle kager er jeg jo specielt vilde med!
Og nå ja, at den så indeholder chokolade er jo bare en ekstra bonus til en choko-lover som jeg ;-)

IMG_1049X

Ca. 10 personer

Du skal bruge:

 • 150 g god mørk chokolade (75 %)
 • 150 g smør
 • 150 g sukker
 • 100 g pasteuriseret æggeblommer
 • 120 g pasteuriseret æggehvider

 

Smelt chokolade og smør sammen. Pisk æggeblommer og 2/3 af sukkeret luftigt i en anden skål. Rør forsigtigt chokoladeblandingen i æggesnapsen. Pisk æggehviderne stive i en tredje skål, og bland resten af sukkeret (1/3) undervejs. Vend de piskede hvider i chokoladeblandingen.

Smør en springform (Jeg brugte en 24 cm i diameter), og fordel halvdelen af moussen i formen.

Bag den ved 175 grader i cirka 25 min. Stil resten af moussen på køl imens. Lad den bagte bund køle af, og fordel resten af moussen oven på bunden. Stil den færdige kage tilbage i køleskabet, og lad den sætte sig i et par timer.

Server gerne kagen kold og pynt med alverdens bær. Jeg har brugt søde hindbær og blåbær – det giver den lidt et efterårslook ;-)

Velbekomme!

IMG_1110X

IMG_1130X

4 kommentarer

 • Nathasja

  Ej den ser godt nok lækker ud. Tager det lang tid at lave?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Den er så let og hurtig at lave. Jeg vil tro at den tager 1 time i alt :-)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Marianne

  Det er sjovt. Den kage plejer jeg også at lave når jeg får gæster. Den er så lækker og nem at lave ;)

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

RECIPE: Gateau Marcel