LOOK OF THE DAY: Twist of Blue

Nem granola

Selvom vejret ikke ligefrem skriger af forår eller sommer, så kan man jo sagtens hoppe en tur i køkkenet og forberede lidt til den kommende uge og ikke mindst til morgenmad i morgen.

Jeg byder nemlig på opskriften på hjemmelavet granola, som er super nemt at lave og tager næsten ingen ting. Perfekt, ikke?

Vi laver gerne vores egen granola til vores skyr eller yoghurt herhjemme, da vi selv kan få lov til at bestemme toppings og ikke mindst fordi der er bare noget lækkert over, at have lavet tingene selv ;-)

Jeg er f.eks ikke til rosiner. Og jeg har aldrig været det. Jeg er bare ikke vild med konsistensen eller lugten, så jeg synes faktisk at det er svært at finde en gronola/müsli uden rosiner. Så derfor holder jeg ekstra meget af at kunne lave min egen topping til morgenmaden.

Denne opskrifter kræver kun 3 ingredienser. Nemlig honning, mandler og havregryn. Man kan selvfølgelig vælge at spice den op med rosiner, tørret frugter, nødder eller chokolade. Sidstnævnte er blevet testet herhjemme og tro mig den faldt i god jord. Op til flere gange ;-)

Opskriften finder du herunder.

Du skal bruge:

  • 500 g havregryn
  • 1-2 spsk akacie honning (dette kan variere, da havregrynet skal blive lidt klistret og fast)
  • 100 g mandler

Start med at hakke mandler groft. Rist havregryn og mandler let på en pande, kom derefter honningen ud over havregrynet og lade det riste i yderligere 5 min. Tag panden af blusset og saml gronola til en stor bunke på panden. Lad det køle af til det er helt koldt og bræk derefter stykkerne af og opbevar det i en til lukket dåse eller krukke.

Kom det i din favorit skyr eller ovenpå din morgensalat!

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: Twist of Blue