LATELY

BABY MONDAY: UGE 16+0

img_7188x

Trøje: HER// Kjole HER//

I går rundede jeg de 16 uger i min graviditet. Og siden jeg skrev dette blogindlæg i sidste uge, har graviditeten for alvor taget fart.
På et eller andet tidspunkt imellem dagene var min mave fra den ene dag til den anden vokset! Altså som i VOKSET UD AF! Og nu er jeg den heldige ejer af en lille baby bump ;-)
Det føles virkelig rart at der nu er en lille mave at se – og at det ikke blot er en topmave blot fordi jeg har spist for meget ;-)
Modsat andre gravide, så glæder jeg mig til at blive lidt småtyk og hoppe i graviditets kjoler og tøj, så maven rigtig kan vises frem.
Måske kan I også se forskellen fra sidst jeg viste mavebilleder? Eller er det kun mig? ;-)

img_7201x

I dag har jeg været til mit første jordemoderbesøg. Jeg ved ikke hvorfor, men jeg har været lidt spændt. Ikke nervøs for babyen, men fordi jeg har gået med nogle fornemmelser om at alt ikke var 100 % OK. Det er svært at forklare.
Jeg har fået en rigtig sød og faktisk ung jordemoder, som var super cool og professionel og heldigvis er temmelig afslappet, ligesom jeg, omkring graviditet og regler. Jeg fik hørt hjertelyd og undervejs kunne man høre hvordan den lille baby rumstererede/sparkede løs derinde – hvilket var vildt overvældende og så bekræftende at alt er okay. Pyh :-)

Men som forventede var jeg selv ikke 100 % OK. Selvom jeg er super glad for den lille fine mave jeg har fået mig, så har den også medbragt en del smerter. MinE mavemuskler kommer virkelig på en hård prøve i øjeblikket, da de bliver strukket godt og grundigt ud. Og oveni har jeg måske haft lidt for mange planer, som har medført at jeg har været sengeliggende siden søndag med heftige mavesmerter og lændesmerter. Altså en såkaldt overbelastning. Jeg vil gerne indrømme at jeg nok i sidste uge havde overvurderet mig selv, og fik booket en lidt for travl uge for mig selv. Det er selvfølgelig noteret og at jeg fremadrettet skal blive meget bedre til at takke nej til tilbud og invitationer. Ærlig talt, så er det ret svært for mig at takke nej, mest fordi jeg jo gerne vil lave så meget som muligt, se menneskerne omkring mig og fordi jeg helst ikke vil have at graviditeten skal være nogen form for sygdom eller undskyldning for at jeg ikke kan leve “optimalt” som før. Men som jeg også skrev HER, så skal jeg lære at passe bedre på mig selv og på min lille baby i maven. Så det har jeg tænkt mig at gøre fremadrettet :-)

img_7170x

Størrelse:

Den lille baby er nu 16 cm lang og det er altså faktisk en del, hvis man lige tænker over det. Tænk sig, at der svømmer en lille 16 cm sag rundt inde i min mave og som slår kolbøtter og drejer rundt! Det er næsten helt utænkeligt ;-) Jeg kan huske at jeg gik og kaldte den lille baby for et blåbær, da jeg kun var 8 uger henne. Hvad skulle man ellers kalde den? ha ha.. Og nu er den altså pludselig så stor! Pyh tiden går altså pludselig stærkt ;-)

Vægt:

I forhold til sidste uge, hvor jeg kun havde tager 500 gram på, så kan jeg godt se at det ekstra stykke mave har givet mig lidt ekstra kilo på vægten. Jeg har nu taget omkring 2 kg på og det passer mig ret så fint. Jeg kan læse mig frem til på nettet, at rigtig mange i denne uge allerede har taget 10 kg – så jeg tænker at mine 2 kg nok er helt fint ;-)

Cravings og helbred:

Denne uge må jeg desværre også skuffe jer med en update på cravings. Jeg har endnu ikke fundet noget, som jeg craver mere end normalt. Altså jeg er begyndt at drikke mere æblejuice end jeg plejer – men jeg ved ikke om man kan kalde det for en craving? Jeg tror bare at det er et fint alternativ til vand, og mest fordi jeg ikke rigtig drikker sodavand. Helbredsmæssigt går det jo lidt op og ned, som jeg også har uddybet ovenfor :-)

Babykøb:

Jeg har ENDELIG bestilt en ammepude! yay! Dette er dog mest for min egen skyld og ikke babyens. Haha.. Jeg lover at jeg viser den næste uge, hvis den når at komme hjem inden ;-)

img_7157x

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY