3 OPSKRIFTER PÅ ISKAFFE

9 MÅNEDER SOM MOR – STATUS, OVERSKUD OG FORELSKELSE

Kjole: HER i striber// 

Cykelrytteren blev 9 måneder i går og jeg kan slet ikke forstå, at min lille bitte guldklump pludselig er så gammel. Og ja, jeg ved godt, at det er en kliché, at man som mor føler at tiden flyver afsted og man ønsker at stoppe tiden.
Men nu tror jeg faktisk, at jeg har forstået hvad de andre mødre rent faktisk mener, når de siger de ønsker at stoppe tiden.
For min lille baby er pludselig ikke så lille længere og han er faktisk ikke rigtig en baby længere, men et barn. Et barn som har fået sin helt egen personlighed og som nikker når han gerne vil opnå noget og ryster på hovedet, når han er færdig med at spise. Jamen altså – hvor blev min lille baby af???

Jeg er selvfølgelig super glad for, at han er blevet så stor nu og bliver mere og mere selvstændig. Og at han udvikler sig og bliver helt sin egen. Men jeg nyder altså også de nætter, hvor han vågner ulykkelig fra en drøm, og hvor jeg kan tage ham ind i mine arme og trøste ham, for han vil jo altid være min lille baby. Og jeg er SÅ vild med ham, på både godt og ondt. Jeg kan kigge på ham dagen lang og blive imponeret og stolt over hvad han kan opnå og blive stimuleret af, når han sidder og leger med sit legetøj. Og jeg kan samtidig have dage, hvor jeg har mørke rander under øjnene og nærmest drikker iskaffe dagen lang, for at kunne være 100 % mor hele dagen.

Faktisk har jeg altid været imponeret af mine veninder og søstre, som har udvist enorm overskud til deres børn. Hvordan de trods søvnmangel stadigvæk havde det vildeste overskud til at tage på ture, lege med deres barn, finde på nye lege, være spontan og samtidig have besøg og være til stede i selskabet. Hvordan gjorde de det? Hvor kom overskuddet fra? Altså var de slet ikke trætte?
Jeg kunne selv mærke, hvor træt jeg kunne blive efter at have passet min niece i et døgn, fordi vi skulle nå så meget som muligt på det døgn.

Altså indtil jeg blev mor…..

Så forstod jeg pludselig, hvordan overskuddet vælter ind over én. Hvordan man, trods søvnmangel, bare altid har overskud til sit barn. Hvordan man, mirakuløst gennemfører dagen, trods at man selv er træt og er syg. Hvordan man arrangere udflugter og nye lege med sit barn, selvom man måske er lidt træt.
Nu forstår jeg det! Det er en del af hele pakken, ved at være mor, at man altid har overskud til sit barn.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

3 OPSKRIFTER PÅ ISKAFFE