AND MED SESAMRISTEDE RØDEBEDE & BØNNERFRITTER
GLÆDELIG MORTENS AFTEN
Mortens aften er i aften og traditionstro så spiser man and i aften. Men vi har eksperimenteret lidt herhjemme og har kastet os ud i en anderledes ret end den traditionelle Mortens aften ret.
Hvis man ikke er til den helt store andesteg/bryst, kartoffel og sovs typen eller har glemt at købe ind til middagen i aften, så kan du lynhurtig kreere denne ret, som både er sund, nem og billig at kokkere.
Se indkøbslisten nedenunder og skynd dig at købe ind til middagen i aften :-)
AND MED SESAMRISTEDE RØDBEDE OG BØNNEFRITTER
2 personer
Du skal bruge:
- 2 andebryst
- 2 rødbeder
- 1 pose frosne grønne bønner
- Groft salt
- 3 spsk. sesamfrø
- 3 spsk. Olie
Start med tænde ovnen på 200 grader. Kom bønnerne i en skål og hæld 2 spsk. olie udover sammen med groft salt og rør rundt. Kom bønnerne på en bageplade og stil dem øverst i ovnen i ca. 45-60 minutter indtil bønnerne begynder at blive sprøde og få farve.
Skræl rødbederne og skær dem i skiver. Put dem i en skål sammen med 1 spsk olie og sesamfrø. Rør rundt, så sesamfrøene har fordelt sig på rødbederne. Kom dem i et fad og drys med groft salt. Stil dem i midten af ovnen i ca 30 min.
Rids fedtet på andebrysterne med en skarp kniv. Steg andebrysterne på en pande med fedtsiden nedad, til den er gylden. Vend dem, og steg dem 1 minut på kødsiden. Læg kødet i et ovnfast fad, og steg det færdigt i ovnen i 10 minutter. Lad kødet hvile i 5 minutter, inden det skæres i skiver. Drys med groft salt.
Server det hele samlet til et lækkert Mortens aften bord!
VELBEKOMME! <3
Ingen kommentarer endnu