RECIPE: Nemme glutenfri boller
Efter den nye kostomlægning, så har jeg savnet smagen af brød. Eller nærmere smagen af hjemmebagte boller med masser af smør. Men jeg synes det har været svært at finde den rette opskrift, som stadigvæk ville indeholde blødheden og luftfugtighed i en bolle, medmindre der skal en masse kerner og korn i dejen.
Men så faldt jeg over Urtekrams ‘Glutenfrie boller’ opskrift og gik fluks i gang i weekenden med at bage. Og jeg er meget glad for resultatet. Bollerne er bløde og lækre og så kan jeg ikke smage forskel på dem og på almindelige boller med hvedemel. Og så er de endda sundere end den almindelige hvedebolle. (Altså medmindre man putter en masse smør på, som jeg ;-))
Opskriften er også en af de nemmere opskrifter, da dejen ikke skal hæve mere end 30 min. og du behøver ikke at have fingrene i selve dejen. HURRA! Det er jo lige en opskrift efter mit hoved ;-)
Opskriften finder du under billedet her.
Du skal bruge:
- 4 dl lunt vand
- 15 g økologisk gær
- 75 g økologisk smør
- 1 økologisk æg
- 1 spsk. økologisk honning
- 1 tsk. havsalt
- 350 g økologisk Universalbagemix (jeg har købt den fra Urtekram)
- Kerner og frø (Jeg brugte ca. 50 g hørfrø, 30 g sesam, 30 g solskikkekerner)
Start med at lune smør og honning i en gryde. Opløs gæren i lunt vand og tilsæt 175 g Universalbagemix til gæren.
Rør herefter æg og havsalt i. Rør skiftevis det smeltede smør/honning og 175 g Universalbagemix i. Rør sammen til det har en fast konsistens og lad det stå i 15 min. Form bollerne med en ske og sæt dem på en bageplade og lad dem hæve et lunt sted i 30 min.
Jeg har valgt at pensle bollerne med et æg, men du kan også bruge laktosefri mælk eller olie. Bag bollerne ved 200 °C i 20 min eller indtil de begynder at blive fine gyldne.
Bollerne kan evt. bruges til en hyggelig morgenmad til fars dag på fredag eller til en brunch i weekenden. :-)
Mon man kan bruge rosiner i stedet for kerner og frø?