LOOK OF THE DAY: Simple and Casual

RECIPE: Citrussalat

IMG_3806X

Jeg elsker snacks. Hvad enten de er lette eller tunge. Tidskrævende eller hurtig snack. Sure eller søde. Det sidstnævnte beskriver dog ret godt hvad denne snack er.
Jeg er vild med lette salater og specielt frugtsalat. Denne citrus salat indeholder både grapefrugt og appelsiner, hvilket giver en god smag da det sure og søde fra frugterne mødes. Og det er altså en god kontrast, hvis I spørger mig. ;-)
Man kan selvfølgelig altid variere lidt i retten. Hvis man ønsker en mere sød salat, så tilsætter du bare lidt flere appelsiner og/eller lidt mere sirup.
Citrussalaten er blevet et hit herhjemme og er altså super nem at lave og tager under 10 min. Jeg har brugt det mest som morgenmad eller eftermiddagssnack til de lune dage, hvor man bare trænger til noget frisk og koldt at spise. Men man kan jo selv vælge at bruge citrussalaten som en morgensnack eller almindelig snack. Opskriften finder du under billedet her :-)

IMG_3765X

Du skal bruge:

  • 2 appelsiner
  • 1 rød grape
  • 2 spsk. sirup
  • 100 g havregryn
  • Lidt basilikum
  • Kokos

 

Rist havregrynene på en varm pande med 1,5 spsk sirup, til grynene er gyldenbrune. Lad dem køle af.
Skær derefter skrællen af citrusfrugterne så det hvide næsten ikke sidder på frugten mere.Skær citrusfrugterne ud i pæne tynde skiver og fordel dem pænt på en tallerken. Bland mellem de forskellige farver, det giver lidt spil til salaten.
Drys havregrynene over citrussalaten og hæld det sidste sirup over salaten. Pynt med basilikum og kokos.

Velbekomme! :-)

IMG_3765X

   

18 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive offentliggjort. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: Simple and Casual