Recipe: Perfect and simple
Godmorgen!
Til de af jer, der følger mig på Instagram, så har I sikkert bemærket, at jeg forleden lavede omelet. Jeg elsker omelet, men jeg har desværre også en tendens til at glemme den. For mig, er det det perfekte morgenmåltid spækket med proteiner og grønt. Og så tager det under 10 min at lave. Faktisk kan man forberede og lave omeletten aftenen før, så den nemt kan varmes op næste morgen. Jeg overvejer, om omelet skal være mit nye morgenmad ritual – det er jo så lækkert!
Mulighederne er mange, når man laver omelet. Man kan bruge kød, grøntsager, oste, frugt, søde sager, så længe man blander 2-3 æg i blandingen, alt efter hvor store æggene er. I min omelet har jeg valgt at holde den simpel, da jeg har en regnbue frugtsalat on the side.
For et mere mættende (omeletten var for mig, mættende i sig selv) resultat, er ristet rugbrød et godt valg. På den måde får jeg stadig en protein fyldig morgenmad med lidt frugt, fiber og mandler til. Opskriften på min omelet kan du finde herunder.
Du skal bruge:
2-3 æg (alt efter størrelsen på æggene)
2 tsk rapsolie
En håndfuld hakket peberfrugt
1 kvart løg
1 spsk hytteost
½ dl mælk
Salt og peber
Frisk basilikum
Frugt
Brug det du har i køkkenet – det kan være æbler, appelsiner, kiwier, mandler, solskikkekerner osv.
Pisk æggene sammen med lidt mælk. Tilsæt derefter de andre ingredienser, dog undlad basilikummen.
Tilsæt salt og peber og hæld omeletten på en varm pande. Lad den tage form, og blive gylden brun på undersiden. Flap den over på midten, og lad den varme til den er “gennembagt”.
Pynt med basilikum eller andre krydderurter. Server retten med en rødbedejuice og frisk frugt. Velbekomme!
WOW det ser lækkert ud!