LOOK OF THE DAY: RED DOOR

Sund æggekage

Okay, jeg ved hvad I tænker. Æggekage? Jo den er god nok!

Jeg mindes at min mor lavede æggekage til os, da vi var helt små. Min mor går stærkt ind for madspild og er super god til at bruge rester til noget nyt og lækkert. Og således brugte hun altså sine rester til en lækker og nem æggekage til os børn.

Da vi her i ferien havde lidt rester af skinke, æg, løg og broccoli, så fik jeg pludselig en trang til æggekage. Normalt går jeg aldrig i vejen for en omelet (opskrift HER) men denne gang kastede jeg mig ud i en simpel æggekage – og ved i hvad? Det smagte så lækkert! Specielt hvis man tilsætter denne salat ved siden af, så har man i hvert fald god samvittighed bagefter ;-)

Du skal bruge:

  • 7 æg
  • Rester af kød – jeg havde ca. 100 g. skinkestrimler
  • Et halvt rødløg
  • Et halvt rød peberfrugt
  • En hel buket broccoli
  • Evt. lidt ost
  • Salt og peber

Start med at piske æg, salt og peber sammen. Kog broccolien i 1-2 minutter og lade den dryppe af i en si. Skær løget i skiver og hak peberfrugten i grove stykker.

Start med at presse det sidste saft fra broccolien væk. Fordel broccolien i bunden af et tærtefad.

Fordel derefter peberfrugt, løgringe og skinkestrimler ovenpå.

Hæld æggemassen over grøntsagerne og riv evt. lidt ost henover. Æggekagen skal bages i ovnen ved 200 grader i ca. 45 min. Prik gerne til den, for at tjekke om den er bagt igennem.

Server evt. med denne melonsalat eller bønnesalat.

Velbekomme!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LOOK OF THE DAY: RED DOOR