GIRL CRUSH: Leighton Meester

Fastelavnsboller

IMG_8084XX

1 uge til fastelavn – så må man godt bage dem selv, ikke? Altså jeg mener at det er måske mere lovligt at spise dem og bage dem på nuværende tidspunkt? OKAY! Jeg har tyvstartet længe, men hvorfor nøjes med fastelavnsboller på selve dagen? Når bageren nu tilbyder dem i spandevis lang tid før? Eller at man kan bage dem selv og have MANGE fastelavnsboller til flere dage?

Hvis man ser bort fra det farvestrålende pynt, så ligner det jo egentlig en ganske almindelig bolle – men det skal man ikke lade sig snyde af, for det er virkelig den lækreste fastelavnsbolle, jeg kan tænke mig. Faktisk minder fastelavnsboller mig om da jeg var lille og jeg skulle til fastelavnsfest om aftenen. Jeg havde selvfølgelig, flere timer før festen, klædt mig ud som en prinsesse. Men da ventetiden var lang til selve festen skulle begynde, så blev jeg så træt at jeg sov festen væk. Min mor var dog så sød at forevige Sleeping beauty på et billede. Jeg må se om jeg kan/tør vise jer det en dag ;-)

Opskriften finder I herunder.

IMG_8034X

IMG_7995XX

Du skal bruge:
(18-20 stk)

Bolle: 

 • 50 gram gær
 • 2, 5 dl sødmælk
 • 125 g smør
 • 2 æg
 • 1,5 tsk salt
 • 2 tsk sukker
 • 500 g hvedemel

Fyld:

 • 1 æg
 • 2 spsk sukker
 • 2 dl mælk
 • 1½ spsk hvedemel
 • ½ vaniljestang – kornene herfra

Pynt:

 • Flormelis
 • Vand
 • Frysetørret hindbær, krymmel
 • Evt. frugtfarve

 

Lun mælken så den er lillefingervarm. Rør gæret i og tilsæt derefter smeltet smør, æg, sukker og salt. Rør det rundt så det har en fin æggemasse. Melet røres i lidt efter lidt og dejen æltes godt sammen.  Stil dejen til hævning i 30 min. et lunt sted.

Imens dejen hæver kan du lave kagecremen. Pisk alle ingredienserne sammen i en lille tykbundet gryde. Bring blandingen i kog under piskning og ved kraftig varme. Kog cremen ved jævn varme, under stadig piskning, i ca. 5 min. Tag den af varmen og kom cremen i en skål. Lad cremen køle af – rør af og til.

Dejen slåes ud på bordet og deles op i 2 lige bunker. Hver kugle rulles ud til en firkantet plade på ca. 30×30 cm. Denne deles i ca 9 firkanter af 10×10 cm. Læg derefter ca. en teske fuld af fyldet i hver firkant. Dejen lukkes omkring fyldet, så der dannes en “kuvert” af bollen. Sørg for at lukke bollen godt til. Bollerne stilles med lukningen nedad på en bageplade.
Pensl bollerne med lidt mælk eller æg og bag dem ved 225 grader i ca. 15 min. til de er gyldne.

Når fastelavnsbollerne er kølet af, skal der glasur på. Bland flormelis og lidt vand sammen og kom det på bollerne. Pynt evt. med frysetørret hindbær eller krymmel.

VELBEKOMME! <3

IMG_8073X

IMG_7982X

10 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

GIRL CRUSH: Leighton Meester