LATELY

BABY MONDAY: UGE 17+0

img_7558x

Skjorte: HER// Nederdel: HER// Hårspænde: HER//

 

UGE 17 – det lyder altså helt vanvittigt! Jeg kan slet ikke forstå hvordan de sidste 5 uger bare er fløjet afsted! Men det kan for alvor også mærkes at der er sket en del siden nakkefolds skanningen. For jeg kan huske at jeg var vildt nervøs inden vi skulle scannes og høre om den lille baby inde i maven, nu også var en baby og var sund og rask. Men jeg kan også huske at det føltes lidt underligt at skulle skannes på min flade mave, som ikke indikerede nogen form for graviditet udover at være lidt oppustet – i modsætning til nu i hvert fald ;-) ha ha..

Jeg kan tydeligt mærke at jeg for alvor er vokset, specielt fordi mine forholdsvise løse kjoler, nu er blevet til tætsiddende kjoler. Og nederdelen jeg har på her, da jeg købte den (altså før jeg vidste at jeg var gravid) kunne jeg sagtens lyne lynlåsen helt op, da lynlåsen sad i taljen. Og nu…. ja nu springer jeg lynlåsen over og blot folder nederdelen ned, så man ikke kan se lynlåsen og virker lidt som en elastik i taljen – ja ja det ser man jo ikke ;-) Ha ha… Og tjah så fik I også lidt inside story fra det virkelige blogger liv ;-)

img_7563x

 

Størrelse:

Den lille baby måler nu 17 centimeter – altså på størrelse med en stor avocado. Lille og fin – og forhåbentlig ikke ligeså grøn ;-) ha ha.. Det siges at den lille baby er i en meget aktiv periode og derfor slår kolbøtter og “hopper” rundt. Dog har jeg ikke kunne mærke den lille spirrevip endnu, men jeg kan godt mærke at jeg går og “holder lidt øje” med det, da jeg har lagt mærke til at det “rumler” lidt mere i min mave end før. Om det har nogen betydning for spark aner jeg ikke – men jeg er meget spændt og glæder mig til at kunne mærke liv første gang :-)

Vægt:

I forhold til vægten, så står den nærmest stille. Hvilket er lidt sjovt, da jeg kan mærke at maven vokser i øjeblikket, så man skulle vel tro at jeg havde taget mere på. Men indtil videre har jeg i alt taget 2 kg, hvilket jeg tænker er meget normalt. Jeg læste forleden i den famøse terminsgruppe jeg er medlem i på facebook at der var én, der havde taget 12 kg på allerede nu. Så jeg tænker at mine små 2 kg vist er helt fint indtil videre ;-)
Jeg tror også at grunden til at jeg ikke har taget mere på, nok skyldes at min appetit er anderledes. Jeg har lyst til alt med sukker, men ikke ting der mætter for meget. Jeg er ikke sulten på samme måde, men har en appetit efter sukker! Meget mærkeligt at forklare ;-)

Jeg kan nu mærke at maven begynder at komme lidt i vejen allerede. Jeg skal i hvert fald vænne mig til, at når jeg skal tage sko eller strømpebukser på, så kræver det lige lidt ekstra øvelse, da der pludselig sidder en lille “vom” af en mave i vejen. Men det er kun rart at mærke at maven har fået vokseværk  – det føles skønt!

 

img_7572x

Cravings og helbred:

Jeg har endnu ikke fået mig nogen cravings for noget specielt. Altså ligeudover alt med sukker ;-) ha ha.. Jeg har lyst til slik, alt med smeltet ost og chokolade. Om det er en form for cravings ved jeg nu ikke – men det kan også godt være at det blot er mit blodsukker der skriger lidt efter sukker ;-)

Af hensyn til helbredet, så døjer jeg fortsat med voldsomme mavesmerter i takt med at maven og livmoderen vokser. Det spænder og strækker i maven, hvilket giver lidt problemer med at dyrke motion og at sove om natten. Jeg er til gengæld også mere træt end jeg plejer, hvilket jeg tænker at der skyldes at min krop konstant arbejder og derfor har brug for hvile.

Inden for den sidste uge, har jeg tilmed også døjet med svimmel og hovedpine. Dette skyldes nok at al den ekstra mængde blod jeg har fået, som skal pumpes rundt, kan give mig de her svimmelanfald og utilpashed. Forhåbentlig er det blot en fase, håber jeg, som nok snart går over igen :-)

Babykøb:

Som jeg skrev i sidste uge, så har jeg fået købt mig en ammepude. Da jeg ikke ved hvad kønnet er endnu, så har jeg valgt en ammepude i farven grå – jeg tænker at så er jeg godt dækket ind, hvis det bliver en pige eller en dreng ;-) Ammepuden er fra Smallstuff og kan bla. købes hos Pixizoo HER. En af grundene til at ammepuden allerede er købt, skyldes at jeg har hørt at ammepuden vil være godt at sove med. Jeg har næsten altid sovet på maven, og jeg kan godt mærke at det begynder så småt at blive lidt problemastisk for mig ;-) Mine ønsker for en ammepude var at den skulle være lidt hård og fast, så jeg selv kan bruge den her under graviditeten, men også at den vil kunne holde til en masse tid med amningen, uden at den vil blive flad. Jeg har “testet” nogle af ammepuderne og jeg synes at der findes mange, som hurtigt bliver flad og som mærkes alt for blød ifht. til min graviditet.
Ammepuden her er helt fantastisk og redder altså min nattesøvn, så jeg fortsat kan ligge halvt på maven uden nogen problemer! Så er min nattesøvn reddet! ;-)

img_8172x

 

2 kommentarer

 • Ej hvor smart med sådan en ammepude til at sove med :) Jeg sover også altid på maven og har ofte tænkt, hvad man så lige gør der, haha :)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Bloggeronheels

   Der er ammepuden altså guld værd! Når tiden engang er inde, så kan jeg varmt anbefale dig dette lille trick ;-) hehe

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY