LATELY

BABY MONDAY: UGE 35+0

5 uger til termin. Den der fødsel, den kommer altså tættere og tættere på. Og jeg går med tanken, om at det kan ske når som helst i øjeblikket. Dog må han meget gerne vente til om 14 dage med at ankomme, da Hr. Skov rejser til Frankrig i næste uge og er væk i en uges tid – så kryds lige fingre for, at han bliver derinde indtil da, ikke? ;-)

Men mine tanker er fyldt i øjeblikket med forberedelse, mental forberedelse på, at inden længe står vi med vores lille baby i armene. Det lyder helt vildt, når jeg sidder og skriver det ned lige nu. Vores egen lille baby! Så føler man altså sig pludselig voksen, hva? ;-)

Jeg går også og leger lidt med tanken om at pakke hospitals tasken, for hvis det nu skulle ske. Men jeg tror jeg venter til til i næste uge, så er vi ligesom tættere på termin og jeg tænker at det nok er meget normalt, at pakke tasken 4 uger før termin, eller hva? :-)

Men børneværelset er så småt ved at være klar – der mangler kun nogle småting og så er der jo de der ting, man ikke tør at forberede som førstegangsmor. Såsom at redde sengen, fragte barnevognen hjem og samtidig kan jeg jo godt forstå denne overtro. Men samtidig tænker jeg også på, at hvis jeg forbereder alt for meget, så når tingene jo, at blive støvet, inden babyen rent faktisk skal bruge det ;-) ha ha..

Jeg er også begyndt at planlægge mine dage og uger op til fødslen. Jeg må nok indrømme at jeg har haft lidt for travlt med at se venner, familie og arbejdet for hårdt på bloggen, at jeg nu må begynde at kigge lidt indad og mærke efter hvad jeg kan holde til. For jeg kan mærke at energien hurtigere slipper op og jeg er mere træt end nogensinde. Derfor glæder jeg mig også til en graviditetsmassage i dag, som nogle af mine søde veninder har forkælet mig med! Det er seriøst guld værd og jeg glæder mig virkelig til at få slappet af og blot nyde at kroppen bliver forkælet :-)

Størrelse: 

Baby skulle gerne måle sig til at være 45 cm lang og veje omkring 2750 gram i denne uge. Dog er det jo meget individuelt fra baby til baby. Så jeg er derfor også ret spændt på mit møde med jordemoderen i morgen, hvor stor hun vil vurdere vores baby til at være. Også selvom det blot er et skøn, så tænker jeg, at det er rart at vide hvor stor babyen er vokset på det seneste :-)
Men jeg kan tilgengæld også mærke, at maven bliver tungere og tungere. Derudover føles min mave virkelig hård og spændt, som om der ikke er ret meget plads til babyen længere. Jeg føler lidt at jeg kan mærke hvert eneste puf, rul eller spark, men dog meget tydeligere end før. Jeg håber dog på, at der stadigvæk er nok plads til babyen, selvom der nok bliver lidt trangt de næste 5 uger ;-)

Jeg kan mærke at babyen ligger ret højt, hvilket resulterer i at jeg oftest har problemer med at sidde lidt foroverbøjet, så jeg griber enhver mulighed for at kunne læne mig tilbage, specielt fordi så undgår jeg evt. spark op i ribbenene ;-) ha ha..

Vægt:

Af min egen størrelse, så kan jeg mærke, at væsken og hævelsen har taget til indenfor den seneste uge. Mine fødder, ben, lår og hænder er for alvor godt hævet op nu og jeg føler mig virkelig tung i disse dage. Og samtidig frygter jeg også de kommende dage, hvor temperaturen stiger yderligere, så jeg tvivler på at hævelsen aftager ;-)
Vægten siger nu at jeg har taget 15,5 kg på og i forhold til de sidste par uger, hvor vægten har stået stille, så har jeg altså pludselig taget 1,5 kg på en uge. Jeg bliver ikke så skræmt af tallet, da jeg jo både kan mærke og se de ekstra kilo. Desuden vokser babyen jo også ret meget i øjeblikket, så det sætter selvfølgelig også sit præg på min krop ;-)

Jordemoderbesøg og fødselsforberedelse:

I denne uge skal jeg til jordemoderbesøg, hvor hun vil tjekke hvor stor babyen er vokset og mærke efter om alt nu er, som det skal være. Derudover vil hun også mærke efter, om babyen har vendt sig. Det sidstnævnte er jeg ret spændt på, da jeg har haft nogle underlige smerter og prikken, som muligvis kunne være tegn på at han har vendt sig, så han nu ligger rigtigt. Hvis ikke han har vendt sig, så skal vi tale om vendings forsøg, hvilket jeg ikke frygter, men som jeg jo helst gerne vil undgå ;-)
Vi skal i denne uge også til vores sidste omgang fødselsforberedelse. Jeg ved, at der er mange delte meninger om diverse fødselsforberedelse. Men som førstegangs forældre, så synes jeg at tilbuddet er fantastisk. Jeg er blevet klogere på selve fødsels processen, de praktiske oplysninger i hjemmet såvel på sygehuset og jeg føler mig faktisk ret klar til at modtage vores baby. Jeg tror faktisk også at dette fødselsforberedelse kom lidt bag på Hr. Skov, som også er blevet klogere på fødslen og hans rolle i hele processen. Jeg glæder mig til at se hvordan vi kommer til at “samarbejde” når det hele begynder :-)

Babykøb: 

Udover at børneværelset så småt er ved at være færdigt, så tænkte jeg lige at jeg ville vise jer nogle af de seneste indkøb til baby.

Babynesten fra Filibaba – egentlig ville jeg gerne have den i hvid/råhvid, men da jeg så denne babynest i mintgrøn, så kunne jeg altså ikke stå for den. Og især fordi Hr. Skov vist nok mener at jeg har købt lige lovlig meget i hvidt og gråt – så børneværelset trængte til lidt farve ;-) ha ha..
Vi har egentlig ikke brugt babynest i min familie. Men jeg synes de er ret smarte, specielt når babyen sover meget i starten, at han kan ligge tæt på os, både i sofaen, kravlegården, bedside crib og alligevel være omgivet af tryghed.

Og ja så kom vi ligesom tilbage til det der med gråt igen ;-) Men sidste nye indkøb er denne søde lille babyring fra mærket Fabelab og nussekluden fra samme mærke. Jeg synes de er super fine og passer både til babynesten, kravlegården og til hans seng. :-)

1 kommentar

  • Anne

    Det er vigtigt at være bevidst om at få slappet af….det skal jeg dælme også til selv at gøre…for pludselig står vi og skal føde og så vil man ærgre sig tror jeg, hvis det hele har været forhastet. Synes ikke det er spor for tidligt at du pakker hospitalstasken :) og deler lidt ud af hvvad du stopper i den :). Vi har netop afsluttet fødselsforberedelse og jeg har været positivt overrasket. Det bestod af 4 gange, som jeg synes er overskueligt og gav da et indblik. Ka godt nok ikke huske det halve af hvad jeg hører pt, men så går jeg ud fra kæresten har styr på resten : D. Nu føler jeg faktisk bare jeg lige skal se et par videoer vedr noget vejrtrækning, så tænker jeg at det må være det. Spændende om din lille dreng har vendt sig, jeg går også og venter spændt på om hun snart får hovedet vendt nedaf. Jeg ku godt ha en snert af nervøsitet for et vendingsforsøg.

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

LATELY